ZASTUPNICI RASPRAVLJALI O ZAHTJEVU ZA HITNO UKIDANJE RTV TAKSE

Poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine raspravljali su danas na sjednici o zahtjevu da se po hitnom postupku razmatraju izmjene Zakona o javnom radio-televizijskom servisu kojim se predlaže ukidanje RTV takse. Zahtjev je to Kluba poslanika Srpske demokratska stranke (SDS) koji smatraju da je dosadašnji način finansiranja Javnog RTV servisa BiH nepravedan sa […]

ZASTUPNICI RASPRAVLJALI O ZAHTJEVU ZA HITNO UKIDANJE RTV TAKSE

Zahtjev je to Kluba poslanika Srpske demokratska stranke (SDS) koji smatraju da je dosadašnji način finansiranja Javnog RTV servisa BiH nepravedan sa stanovišta diskriminacije građana i različitih načina na koji se entitetske pravosudne institucije odnose prema obavezi plaćanja RTV takse.

Prijedlog izmjene tog zakonskog rješenja potpisali su: Mladen Bosić, Aleksandra Pandurević, Nenad Lalić i Momčilo Novaković koji ocjenjuju da se javni emiteri nisu ponašali kao servis svih građana, nego kao servis pojedinih vladajućih stranaka.

Upravo u tome vide svoje utemeljenje za tvrdnju da javni servisi nisu bili u službi svih građana zbog čega neopravdanim smatraju da građani plaćaju njihov rad, stoga predlažu da javni servis BHRT bude finansiran iz budžeta BiH, a entitetski iz entitetskih budžeta.

Više na klix.ba

About The Author