O nama

Platforma analiziraj.ba osnovana je s ciljem da prati, analizira i procjenjuje medijske sadržaje u Bosni i Hercegovini.

Vjerujemo da postoje duboki i valjani razlozi za postojanje ovakve platforme. Namjera nam je da stalno razvijamo njene sadržaje. Također vjerujemo da ćemo, gradeći analitički pristup medijima, i sami mnogo naučiti, jer smo sve podredili ideji da analiziraj.ba bude projekat otvoren za nove ideje, ali i za kritike, koje također očekujemo.

Dijalog je temelj profesionalnog, uvjerljivog novinarstva; bit će nam zadovoljstvo ako naša publika prepozna taj princip i upusti se u raspravu čiji je cilj podizanje standarda profesionalnog novinarstva u BiH.

Projekt je uspostavljen uz podršku USAID-ovog projekta podrške nezavisnim medijima (SIM).

Objašnjenje ocjena:

OCJENE OPIS OBJAŠNJENJA
1 Nepostojeće U prilogu potpuno izostaju sve karakteristike profesionalnog novinarstva.
2-3 Loše Većina karakteristika profesionalnog novinarstva su loše ili nepostojeće.
4-6 Prihvatljivo Većina karakteristika profesionalnog novinarstva su prihvatljive.
7-9 Dobro Sve karakteristike profesionalnog novinarstva su prisutne i dobro predstavljene.
10 Odlično Sve karakteristike profesionalnog novinarstva su zadovoljene na odličan način. Ovo je primjer dobre priče, koji bi trebalo pratiti.

 

Arhiva

NAJČITANIJE

Dnevni komentar, Dnevnici, Fake & Spin, Medijska i informacijska pismenost, Medijsko-političke analize, Naslovnica, Političke emisije, Twitter iz dana u dan

Latest

Ko je Joe Biden?

Analitičari kažu da je Biden preživio u politici decenijama jer ima sposobnost povezivanja s glasačima - uključujući zajedničko iskustvo ličnih poteškoća - što ga čini "simpatičnim" za mnoge