(V)LAŽNE VIJESTI: Samra Ćosović-Hajdarević nova direktorica TVSA

Čim je preuzela vlast na nivou Kantona Sarajevo, SDA je ispravila veliku nepravdu prethodne garniture i na rukovodeće mjesto kantonalne televizije postavila prave ljude. Pravi ljudi za novo doba i 21. vijek!

(V)LAŽNE VIJESTI: Samra Ćosović-Hajdarević nova direktorica TVSA
Foto: Ilustracija

Nema više „Ode Hajrudin, dođe Vlastimir“. Niti „Ode Edina, dođe Kristina“. Otkako je SDA smijenila Vladu Edina Forte, sada je na TVSA novi trend: „Ode Kristina, dođe Samra“.

Da, dobro ste pročitali. Kako javlja agencija Fake & Spin, nova direktorica TV Sarajevo je Samra Ćosović-Hajdarević. Tim povodom, gospođa Ćosović-Hajdarević obratila se javnosti preko svoje Facebook stranice.

– Ovo je logičan potez nove većine u Kantonu Sarajevo. Čestitam Stranci demokratske akcije na hrabrosti. Zaista, valja imati petlju pa se suprotstaviti multietničkoj mafiji koja brutalno vlada našim divnim gradom. Oni pogrešno uče našu djecu. Nije multietničnost kad u Sarajevu, u kojem živi 90 posto Bošnjaka, Kristina bude direktorica najvažnije televizije i narodu nasilu, protiv njegove volje, govori šta će i kako raditi. Multietničnost je kada je Samra direktorica, što odgovara strukturi stanovništva, i kad ona sasvim prirodno, u skladu s etničkim karakterom ovog grada, govori Kristini i Vlastimiru šta i kako da rade.

Kadrovske promjene nisu zahvatile samo menadžersko- uredničku strukturu, nego se odnose i na Nadzorni odbor. Ubuduće, funkciju predsjednika Nadzornog odbora obavljat će Muamer Ćesir, sin Huseina Ćesira. Tim povodom oglasio se i sam Bakir Izetbegović, koji je rekao da Ćesir junior ima bogato medijsko iskustvo i da će njegov rad u Nadzornom odboru biti veliki doprinos slobodi medija u glavnom gradu BiH. Za svaki slučaj, zaposlenici su povodom ove vijesti dodatno osigurali sve kamere na TVSA, a slične mjere namjeravaju poduzeti i na Federalnoj televiziji te BHT1. U istoj su zgradi pa se nikad ne zna.

Samra Ćosović-Hajdarević komentirala je i uređivačku politiku Televizije Sarajevo.

– To je javna televizija, što znači da je njena odgovornost velika. I da urednici ne mogu sami odlučivati o programskim sadržajima, što je nepopularna praksa koju čak zagovaraju i pojedina udruženja. Takvi mediji uvijek moraju paziti šta objavljuju i zato ćemo se vratiti dugogodišnjoj uspješnoj metodi ovog medija, da svaki sadržaj nakon urednika mora odobriti i menadžerski kadar, koji je politički svjesniji i odgovorniji od uvijek nepouzdanih novinara. Tako ćemo Televiziji Sarajevo u kratkom roku vratiti sjaj koji ju je krasio godinama i koji ona u potpunosti zaslužuje.

Novoj direktorici želimo uspjeh u radu i zalaganju. Šta drugo da kažemo do: „Hošgeldum, draga Samra! Živjela sloboda medija, živjela demokratska društva!“ Sad konačno djeci rahat možemo objasniti kakva nam je kantonalna televizija, a ostali ako imaju kakvih pseudodemokratskih ideja, nek ih sprovode među svoja četiri zida.

                  (Ovaj tekst je satiričnog nijeta)

About The Author