(V)LAŽNE VIJESTI: Ministar Lukač nezadovoljan učinkom policije, od ponedjeljka će osobno prebijati građane

Pooštrene mjere očekuju se već u prvim danima jula, a javnost s nestrpljenjem čeka informacije o novom tehnološkom iskoraku MUP-a: palici s ugrađenim strujnim vibracijama

(V)LAŽNE VIJESTI: Ministar Lukač nezadovoljan učinkom policije, od ponedjeljka će osobno prebijati građane
Dnevno.ba

Kako saznaje agencija Fake & Spin, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izrazito je nezadovoljan dosadašnjim učinkom banjalučke policije. Službenici ovog ministarstva, po njegovom mišljenju, izuzetno su tolerantni prema šetačima, posebice spram članova grupe Pravda za Davida, što pojedinci zloupotrebljavaju kako bi hodali kuda oni žele i govorili sve što im padne na pamet.

– To se mora hitno promijeniti – rekao je Lukač na vanrednoj sesiji Trokuta 69. – Građani se slobodno šetuckaju okolo, govoreći šta hoće, kao da je Banja Luka njihova prćija. Otkud vam ideja da svi imaju pravo na slobodu kretanja? Kad bi to bilo tako, svako bi mogao bez dozvole hodati gdje želi i pričati šta hoće. Znači, bez prethodnih najava i odobrenja. Ta manite, molim vas. Demokratija nije anarhija, nego društveno odgovorna kategorija. I demokratija nije za svakoga. Prvo Republika Srpska, pa tek onda sloboda govora. I prvo MUP RS, pa tek onda sve ostalo. Šta bi bilo od nas kad bi svako govorio ono što misli i želi? Sve su to zapadne novotarije i izmišljotine.

Demokratija ne smije biti jača od discipline i reda, istakao je ministar. Po njegovom mišljenju, razvijena demokratska društva postala su to što jesu zahvaljujući vaspitnoj palici. Tako da je MUP RS, smatra Lukač, najveći garant demokratskog razvoja u regionu i dodao:

– Naručili smo dva Despota, a u pripremi ih je još pet.

Ministar je najavio i da će krenuti u osobnu inspekciju rada organa reda na banjalučkim ulicama. Na ovom sastanku nije bilo govora o najnovijem tehnološkom dostignuću razvojnog tima MUP-a RS – usavršenom pendreku, jednom od najnaprednijih manuelnih policijskih alata današnjice. Međutim, dobro obaviješteni izvori, među kojima je svakako i naša agencija Fake & Spin, tvrde da će palica pod kodnim nazivom „Electric Eel“ biti ponos MUP-a RS, ali i ministarstava iz okolnih zemalja i entiteta, koji su već iskazali enormni interes za ovaj proizvod. Po tim tvrdnjama, palica je napravljena od nove smjese, specijalnih hemijskih jedinjenja koja je čine lakšom i manje krutom. Pri tome se ne savija kao dosadašnji pendreci, a kroz nju prolazi lagana, inducirana struja, što umanjuje masnice, a povećava bol objekta na kojem se primjenjuju edukativne metode. S tim izumom očekuje se da će demokratska misao još više nego do sada poštovati pravila Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Ali za sada je teško doći do bilo kakve oficijelne informacije o najnovijem ponosu kreativno-inovativnog odjela MUP-a boljeg dijela Bosne i Hercegovine.

       (Ovaj tekst je satirično-disciplinskog karaktera)

About The Author