TikTok uvodi opciju koja roditeljima daje određenu kontrolu

TikTok koristi 13 posto djece u dobi od 12 do 15 godina što je za osam posto više nego je to bilo godinu ranije

TikTok uvodi opciju koja roditeljima daje određenu kontrolu

TikTok uvodi novi “način sigurnosti” dizajniran kako bi roditeljima omogućio veći nadzor nad mobilnim telefonima tinejdžera, a ta nova značajka omogućit će roditeljima da povežu vlastite TikTok račune s dječjim.

To uključuje “ograničeni način rada” kojim se pokušava filtrirati neprimjereni sadržaj. TikTok već ima ograničenja jer zabranjuje mlađim od 13 godina da ga koriste, ali mnoga djeca ipak koriste tu kinesku aplikaciju.

Nedavno istraživanje za 2019. godinu britanskog regulatornog tijela za medije Ofcom pokazalo je da TikTok koristi 13 posto djece u dobi od 12 do 15 godina što je za osam posto više nego u prethodnoj godini.

Roditelji i skrbnici koji imaju svoje TikTok račune – ili ih mogu otvoriti u tu svrhu – mogu povezati svoj račun s djetetovim kako bi imali direktnu kontrolu nad sigurnosnim postavkama.

Odrasli moraju otvoriti aplikaciju na oba telefona i na postavkama odabrati opciju „digitalne dobrobiti“ te odrediti koji telefon pripada njima, a koji djetetu.

Skeniranje QR koda s jednog telefona na drugi povezuje račune i omogućuje roditeljima da određene značajke zaštite lozinkom.

Ove sigurnosne značajke nalaze se na platformi TikTok već neko vrijeme, ali ih je potrebno ručno odabrati na telefonu, a lozinku je potrebno resetirati svakih 30 dana.

TikTok je vrlo popularan među mladima, a nedavno je objavljeno da polovina svih desetogodišnjaka posjeduje pametni telefon te je vlada u Velikoj Britaniji odlučila regulirati kompanije društvenih mreža poput TikToka s posebnim naglaskom na sigurnost djece.

Kompanija ističe da iako želi da se njeni korisnici zabavljaju, dobrobit korisnika za njih je nevjerojatno važna te u budućnosti planiraju uvesti više sigurnosnih značajki.

Izvor: BBC

About The Author