TikTok je najpopularnija web stranica u 2021. godini

Novi podaci pokazali su da je TikTok najposjećenija web stranica u godini na izmaku

TikTok je najpopularnija web stranica u 2021. godini
TIKTOK - Logo

Aplikacija za razmjenu kratkih video postala je popularnija od prethodnog pobjednika, američkog diva tražilice Google, zahvaljujući porastu popularnosti tokom pandemije koronavirusa.

Godišnje liste deset najboljih sastavlja Cloudflare, kompanija za web sigurnost koja također mjeri web performanse.

Prošle godine TikTok je bio sedmi najpopularniji dok je Google bio na prvom mjestu.

Međutim, 2021. godine aplikacija je prestigla Googlea u februaru, martu i junu te ostala na prvom mjestu od augusta.

TikTok je također pretekao druge velike američke online kompanije koje su prošle godine bile iznad njega, uključujući Amazon, Apple, Facebook, Microsoft i Netflix.

TikTok, koji je u vlasništvu kineske kompanije ByteDance, jedina je stranica izvan Sjedinjenih Američkih Država koja se nalazi među 10 najboljih, a aplikacija sada broji više od milijardu aktivnih korisnika širom svijeta.

Top 10 najpopularnijih web stranica u 2021. godini su TikTok, a nakon njega slijede Google, Facebook, Microsoft, Apple, Amazon, Netflix, YouTube, Twitter i WhatsApp.

Ranije 2021. godine, TikTok je napravio neke velike promjene u svojim pravilima o privatnosti za koje su rekli da imaju namjeru zaštiti svoje najmlađe korisnike.

U to vrijeme, kompanija je rekla da želi dati mlađim korisnicima mogućnost “da donose informirani izbor o tome šta i s kim žele dijeliti”, a to također uključuje žele li svoje račune učiniti javnim ili ne.

U 2021. godini također je uveden Dječji kodeks – novi skup pravila osmišljen kako bi djeci pružili veću zaštitu na internetu.

Postoji 15 standarda koje online usluge moraju slijediti, a one uključuju aplikacije, igre, stranice društvenih medija kao što je TikTok i streaming usluge kao što su Netflix i Amazon Prime TV.

Izvor: BBC

About The Author