STEFAN CVETKOVIĆ: Štrajkujem glađu i žeđu na Jarinju

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izjavio je danas da je počeo štrajk glađu i žeđu na administrativnom prijelazu Jarinje između Srbije i Kosova, jer mu srpska policija ne dozvoljava da pređe na teritoriju Kosova, gdje se zaputio, kako je rekao, da bi dao izjavu Specijalnom tužilaštvu iz Prištine u vezi sa podacima koje navodno […]

STEFAN CVETKOVIĆ: Štrajkujem glađu i žeđu na Jarinju

Novinar iz Bele Crkve Stefan Cvetković izjavio je danas da je počeo štrajk glađu i žeđu na administrativnom prijelazu Jarinje između Srbije i Kosova, jer mu srpska policija ne dozvoljava da pređe na teritoriju Kosova, gdje se zaputio, kako je rekao, da bi dao izjavu Specijalnom tužilaštvu iz Prištine u vezi sa podacima koje navodno ima o ubojstvu predsjednika Grupe građana SDP Olivera Ivanovića i da bi gostovao u nekim kosovskim medijima.

Cvetkoviću je nedavno ukinuta sudska zabrana napuštanja Bele Crkve, nakon čega se jučer zaputio na Kosovo, ali su mu policajci sa srpske strane administrativnog prijelaza kazali da ne može prijeći na Kosovo, jer imaju „usmenu naredbu“ da mu to ne dozvole.

„Ne dozvoljavaju mi da se slobodno krećem i ja sam sinoć započeo štrajk gladju i žedju, od kojeg neću odustati. Kako je moguće da smem da se krećem po Srbiji, a ne mogu da pređem na Kosovo? Neka mi jasno i glasno onda saopšte da Kosovo nije deo Srbije“, kazao je Cvetković agenciji Beta.

Podsjećamo, Cvetković je nestao 13. juna uvečer, a 15. juna u rano popodne državni organi su saopćili da je Cvetković pronađen.

Nakon toga, on je na konferenciji za novinare tvrdio da su ga otele tri osobe u Beloj Crkvi, od kojih su dvije bile maskirane a jedna je pokazala „nešto poput policijske značke“. Tužilaštvo je nakon toga osumnjičilo Cvetkovića da je lažno prijavio otmicu.

Oduzet mu je pasoš i zabranjeno mu je da napušta Srbiju. Ta mjera je još uvijek na snazi.

cenzolovka.rs

About The Author