RTS emitirao TV seriju dok se na ulicama Beograda odvijao haos

Selo gori, a baba se češlja

RTS emitirao TV seriju dok se na ulicama Beograda odvijao haos
Foto: RTS

U trenutku kulminacije protesta u nedjelju ispred Skupštine Beograda i sukoba demonstranata i policije, dok je Beograd “gorio”, samo nekoliko minuta hoda od epicentra događaja, na Radio-televiziji Srbije emitirana je serija „Selo gori, a baba se češlja“.

Popularna serija je reprizirana baš u vrijeme kada su se hiljade građana okupile tražeći poništenje izbora i raspisivanje novih, mještani sela Rekovac u seriji “Selo gori, a baba se češlja” zabavljali su gledaoce nacionalne televizije.

Neki su na Twitteru podijelili i navodno simultane trenutke programa N1 Srbija koja je emitirala proteste te RTS-a u kojem se, navode, u jednom trenutku emitirala i inačica showa ‘Volim Srbiju‘.

Prema Nova.rs, dok je policija bacala suzavac na predstavnike opozicije, studente, ali i sve okupljene građane, koji su zbog izborne krađe stigli u glavni grad iz raznih krajeva Srbije, gledateljima RTS-a su “mazale oči” emitiranje popularne serije Radoša Bajića.

Ova situacija podsjeća na onu 8. jula 2020. godine, za vrijeme pandemije i velikih demonstracija ispred Narodne skupštine, kada su se pripadnici policije suzavcem “branili” od građana, letjele su kamenice, palile se baklje, a ljude su tukli palicama gledaoci RTS-a su bili prisiljeni uživati u čarima prirode u selu Rekovac i Radašinovom društvu.

Izvor: Jutarnji list

About The Author