Radio Bihać proslavio 57 godina postojanja

U ovoj godini planirano obnavljanje dotrajale opreme i isplata zaostalih plata

Radio Bihać proslavio 57 godina postojanja

Radio Bihać proslavio je 57. rođendan. Radi se o najstarijem mediju na prostoru današnjeg Unsko-sanskog kantona, a u vrijeme kada je pokrenut 1966. godine bila je to peta po redu osnovana radio stanica u Bosni i Hercegovini.

Radio danas radi i djeluje u sklopu Javnog preduzeća Radio-televizija Bihać, ima 18 uposlenih i emitira program 24 sata. Ima predajnike na dvije lokacije, a signalnom pokriva područje cijelog Bihaća do Cazina i Velike Kladuše.

U okviru godišnjice uredništvo je pripremilo intervjue i razgovore sa bivšim uposlenicima koji su radili u periodu kada je Radio osnovan 1966. do 1970. godine, a urađen je i razgovor s bivšim direktorima, kazao je direktor Radio Bihaća Anel Kajtezović.

Radio Bihać je trenutno je u lošem finansijskom stanju, a uposlenici čekaju šest zaostalih plata, ali u proteklih 10 mjeseci mandata novog direktora uspio je isplatiti u prošloj godini dvije zaostale plate i sad su još četiri plate ostale za isplatu.

– Planiramo u ovoj godini uložiti u opremu u iznosu od 30.000 KM čime bi obnovili vitalne dijelove poput link predajnika, prijemnika, mikseta i ono što su tehničari rekli da im je prioritet u radu, planirano je rješavanje prostorija – kazao je Kajtezović.

Izvor: federalna.ba

About The Author