PULITZEROVA NAGRADA ZA IZVJEŠTAVANJE O WEINSTEINU

New York Times i New Yorker dobili su ovogodišnju Pulitzerovu nagradu za izvještavanje u javnom interesu za izvještaje o Harvey Weinsteinu i seksualnom uznemiravanju koje je aktiviralo široki pokret “I ja” (MeToo). Dobitnici ovogodišnjih Pulitzerovih nagrada za novinarstvo i umjetnost objavljeni su jučer na Univerzitetu Kolumbija u New Yorku. New York Times i Washington post dobili […]

PULITZEROVA NAGRADA ZA IZVJEŠTAVANJE O WEINSTEINU

New York Times i New Yorker dobili su ovogodišnju Pulitzerovu nagradu za izvještavanje u javnom interesu za izvještaje o Harvey Weinsteinu i seksualnom uznemiravanju koje je aktiviralo široki pokret “I ja” (MeToo).

Dobitnici ovogodišnjih Pulitzerovih nagrada za novinarstvo i umjetnost objavljeni su jučer na Univerzitetu Kolumbija u New Yorku.

New York Times i Washington post dobili su Pulitzerovu nagradu za nacionalno izvještavanje za osvjetljavanje tekuće istrage o mogućim kontaktima izbornog štaba predsjednika Donalda Trumpa i ruskih zvaničnika.

List „Press Democrat“ iz Santa Rose u Kaliforniji dobio je nagradu za udarne vijesti za izvještavanje o šumskim požarima koji su prošle jeseni zahvatili kalifornijske okruge sa vinogradima.

Najprestižnije nagrade u američkom novinarstvu, Pulitzerove nagrade dodjeljuju se u 14 kategorija uključujući izvještavanje, fotografiju, kritiku i komentar u novinama, časopisima i websajtovima. U umjetnosti nagrade su dodijeljene u sedam kategorija uključujući književnu prozu, dramu i muziku.

Ovo je 102. godina da se dodjeljuje ova nagrada koju je 1917. ustanovio izdavač novina Joseph Pulitzer.

cenzolovka.rs

About The Author