PRETUČEN NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ

Novinar Stefan Cvetković, koji je sredinom prošlog mjeseca nestao pa pronađen, pretučen je u kafiću u centru Bele Crkve, piše list “Danas”. Cvetković je za “Danas” izjavio da ga je metalnom šipkom udario lokalni narko-diler, koji je pred istražnim organima već bio osuđivan jer mu je prijetio. “Meni je pre dva dana ukinuto policijsko obezbeđenje, jer […]

PRETUČEN NOVINAR STEFAN CVETKOVIĆ

Novinar Stefan Cvetković, koji je sredinom prošlog mjeseca nestao pa pronađen, pretučen je u kafiću u centru Bele Crkve, piše list “Danas”.

Cvetković je za “Danas” izjavio da ga je metalnom šipkom udario lokalni narko-diler, koji je pred istražnim organima već bio osuđivan jer mu je prijetio.

“Meni je pre dva dana ukinuto policijsko obezbeđenje, jer je procenjeno da nisam u opasnosti. Ne verujem u slučajnost da se napad dogodio baš nakon toga. Verujem da je napadač hteo da me ubije, a javnost ću o svemu obavestiti na konferenciji za novinare, koju ću u sredu održati baš u tom kafiću gde se napad dogodio“, najavio je Cvetković.

Cvetković je agenciji Beta rekao i da je potom pokušao da pobjegne s mjesta događaja, ali da je napadač pokušao da ga pregazi automobilom.

On je fotografiju iz lokalne ambulante na kojoj se vide rane na glavi i krvavi tragovi odmah objavio na društvenim mrežama. Nakon toga se uputio za Rumuniju, zbog, kako kaže, svoje bezbjednosti.

Agenciji Beta rečeno je u Tužilaštvu u Beloj Crkvi da policija provjerava prijavu sa dežurnim tužiocem i prikuplja dokaze o tom događaju.

“Danas” podseća da je Stefan Cvetković nestao sredinom prošlog mjeseca i pojavio se nakon dva dana, tvrdeći da je kidnapovan. U potragu za Cvetkovićem bili su uključeni pripadnici Žandarmerije, BIA, kriminalističke policije, ronioci, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova.

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu i Više javno tužilaštvo u Pančevu su protiv novinara iz Bele Crkve pokrenuli istragu i podigli krivičnu prijavu zbog lažnog prijavljivanje otmice.

RSE

About The Author