TURSKA: UBIJEN NOVINAR YENI SAFAK MUSTAFA CAMBAZA

Mustafa Cambaz je ubijen dok je radio svoj posao, izvijestili su iz Međunarodne i Europske federacije novinara. “Njegovo je ime dodano već i tako predugačkom popisu žrtava slobode medija. Oni koji su ubili njega pokušali su ubiti demokraciju u Turskoj. Svi novinari svijeta traže pravdu zbog tog zločina i odbacuju svaki pokušaj da se on ne […]

TURSKA: UBIJEN NOVINAR YENI SAFAK MUSTAFA CAMBAZA

Mustafa Cambaz je ubijen dok je radio svoj posao, izvijestili su iz Međunarodne i Europske federacije novinara. “Njegovo je ime dodano već i tako predugačkom popisu žrtava slobode medija. Oni koji su ubili njega pokušali su ubiti demokraciju u Turskoj. Svi novinari svijeta traže pravdu zbog tog zločina i odbacuju svaki pokušaj da se on ne kazni“, kazali su predsjednici IFJ-a i EFJ-a Philippe Leruth i Mogens Blicher Bjerregård.

U ankarskom studiju TRT-a voditelj vijesti Tijen Karas je pod prijetnjom pištoljem bio prisiljen pročitati vojnu poruku. Nekoliko je novinara napadnuto u borbama. U Istambulu su Erdoganovi pristaše pretukli Selçuka Şamiloğlua, fotografa i novinara dnevnika Hurriyet i Associated Pressa. “Ponovo je na meti bilo novinarstvo dok se napadala turska demokracija“, izjavili su Leruth i Bjerregård.

hnd.hr

About The Author