STIPENDIJE ZA NOVINARKE I NOVINARE KOJI IZVJEŠTAVAJU O ŽENSKIM PRIČAMA

International Women’s Media Foundation otvorila je natječaj za novinare i novinarke koje izvještavaju o temama koje se tiču žena i njihovih života. Prosječna stipendija iznosi 5000 dolara, a natječaj je otvoren do 19. siječnja 2018. godine. Programima, stipendijama i nepovratnim sredstvima IWMF želi pomoći novinarkama i novinarima smatrajući da je promicanje uloge žena u medijima […]

STIPENDIJE ZA NOVINARKE I NOVINARE KOJI IZVJEŠTAVAJU O ŽENSKIM PRIČAMA

International Women’s Media Foundation otvorila je natječaj za novinare i novinarke koje izvještavaju o temama koje se tiču žena i njihovih života. Prosječna stipendija iznosi 5000 dolara, a natječaj je otvoren do 19. siječnja 2018. godine.

Programima, stipendijama i nepovratnim sredstvima IWMF želi pomoći novinarkama i novinarima smatrajući da je promicanje uloge žena u medijima nezaobilazno ako želimo jasnu sliku stvarnosti. Teme koje se tiču žena i njihovih života često ostaju neispričane. Sredstva koja nudi IWMF u programu ‘Izvještavanje o ženskim pričama’ ohrabrit će novinarke da se upuste u te neispričane priče i tako ujednače izvještavanje o svim rodovima.

Prosječna stipendija iznosi 5000 dolara. Dodijelit će se za pokrivanje troškova putovanja vezanih uz reportaže (avion, prijevoz, vozač/ica), logistiku, troškove viza i honorar fiksera/prevoditeljice.

Sve prijave potrebno je poslati online putem IWMF online sustava za prijave.

Više informacija o programu pogledajte ovdje.

civilnodrustvo.ba

About The Author