Preminula dugogodišnja novinarka RTV Visoko Meliha Aliomerović

Radila je kao novinarka, voditeljica i urednica, a iza sebe ima stotine televizijskih projekata

Preminula dugogodišnja novinarka RTV Visoko Meliha Aliomerović

Dugogodišnja novinarka RTV Visoko Meliha Aliomerović preminula je u 52. godini života nakon borbe s teškom bolešću.

Novinarsku karijeru započela je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu radeći kao ratna izvjestiteljica kao i voditeljica na lokalnim radio stanici AB, a potom na RTV Visoko gdje je provela više od 25 godina.

Radila je kao novinarka, voditeljica i urednica, a iza sebe ima stotine televizijskih priloga, reportaža, emisija, projekata i manifestacija.

Meliha je bila prepoznatljivo i omiljeno televizijsko lice visočke televizije. Od nje su se na društvenim mrežama oprostili brojni prijatelji i sugrađani, a među njima i nekadašnja direktorica RTV Visoko.

– Bez riječi sam, tužna… Sjećanja naviru. Znala je izvrsno raditi posao. Bila je neko na koga se moglo osloniti i u najzahtjevnijim projektima – napisala je Zuhra Čabaravdić.

Više od dvije godine Meliha se borila s teškom bolešću, a početkom 2023. godine bila je jedna od inicijatora osnivanja Udruženja “Nismo same”, udruženja koje je nastalo kao podrška svim ženama koje boluju od karcinoma.

Posljednji javni nastup imala je 14. marta ove godine na svečanoj promociji Udruženja, gdje je u sali visočkog kulturnog centra kao organizatorica dala svoj nesebičan doprinos i podršku svim oboljelim ženama, te pečat novoosnovanom Udruženju.

Izvor: Klix

About The Author