Posljednji tweet Chadwicka Bosemana najpopularnija objava u historiji Twittera

Boseman je preminuo u 43. godini nakon četverogodišnje borbe s rakom

Posljednji tweet Chadwicka Bosemana najpopularnija objava u historiji Twittera
SANTA MONICA, CA - JUNE 16: Actor Chadwick Boseman attends the 2018 MTV Movie And TV Awards at Barker Hangar on June 16, 2018 in Santa Monica, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

 

Posljednji tweet objavljen na Twitter profilu glumca Chadwicka Bosemana sada je najpopularnija objava u historiji Twittera, saopćeno je iz te kompanije.

Ta informacija objavljena je u subotu poslijepodne, dan nakon što je javnosti saopćeno da je Boseman preminuo u 43. godini nakon četverogodišnje borbe sa rakom debelog crijeva.

– Obožavatelji se opraštaju od glumca, a tweet koji je njegova porodica objavila nakon njegove smrti sada je najpopularniji tweet svih vremena na Twitteru – potvrdili su iz kompanije.

Na tom tweetu podijeljena je Bosemanov crno-bijela slika s izjavom kojom se potvrđuje da je u petak izgubio četverogodišnju bitku s rakom debelog crijeva.

Poruka je postala viralna i sada stoji sama na vrhu Twitterove metričke ploče s više od sedam miliona lajkova i taj broj stalno se povećava.

Do sada je najveći broj lajkova imala objava bivšeg predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame iz 2017. godine koji je sadržavao citat Nelsona Mandele „Niko se ne rađa s mržnjom prema nekome zbog boje kože, njegovog porijekla ili religije“ koji je imao više od 4,3 miliona lajkova.

Izvor: CNN

About The Author