Počelo suđenje za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića

Suđenje bokseru Marku Čoliću

Počelo suđenje za pokušaj ubistva novinara Vladimira Kovačevića
Foto: BH Novinari

Čoliću je produžen pritvor  3. januara, i može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, s tim što se opravdanost ove mjere provjerava svaka dva mjeseca.

Optužen je da je 26. avgusta prošle godine zajedno sa Nedeljkom Dukićem u Banjaluci pokušao ubistvo novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Marko Čolić uhapšen je pet dana nakon napada na Kovačevića. Od tada je u pritvoru koji mu je nekoliko puta produžavan, a drugoosumnjičeni Nedeljko Dukić je od hapšenja Čolića u bjekstvu. Za Dukićem je na snazi međunarodna potjernica.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Dukić napustio BiH preko graničnog prelaza Gradiška. U Hrvatsku ga je prevezao prijatelj, koji se kasnije vratio u Banjaluku. Ali, osumnjičeni se nije dugo zadržao u Hrvatskoj, već je istog dana otputovao u Sloveniju. Utvrđeno je da je dvije noći prespavao u jednom stanu u Sloveniji i od tada mu se izgubio trag, a sumnja se da se i dalje krije na relaciji Slovenija – Hrvatska.

Još nisu poznati nalogodavci napada na Vladimira Kovačevića.

Novinar BN TV Vladimir Kovačević, pretučen je 26. avgusta u banjalučkom naselju Obilićevo, dok se vraćao kući sa radnog zadatka. Kovačevića su sačekali ispred zgrade u kojoj stanuje i brutalno ga pretukli metalnim palicama.

Izvor: BH Novinari

About The Author