POČELA CROWDFUNDING KAMPANJA PORTALA LUPIGA “IMA NAS”

Neprofitni portal Lupiga.com započeo je s crowdfunding kampanjom „Ima nas“ na platformi Indiegogo. Cilj kampanje je prikupiti sredstva koja bi trebala osigurati rad portala tijekom iduće godine. Kampanjom će se pokušati prikupiti iznos od 19.999 dolara, što je polovica minimalnog novčanog iznosa potrebnog za jednogodišnji rad tog portala. Kampanja će trajati mjesec dana, a novac je moguće donirati […]

POČELA CROWDFUNDING KAMPANJA PORTALA LUPIGA “IMA NAS”

Neprofitni portal Lupiga.com započeo je s crowdfunding kampanjom „Ima nas“ na platformi Indiegogo. Cilj kampanje je prikupiti sredstva koja bi trebala osigurati rad portala tijekom iduće godine.

Kampanjom će se pokušati prikupiti iznos od 19.999 dolara, što je polovica minimalnog novčanog iznosa potrebnog za jednogodišnji rad tog portala. Kampanja će trajati mjesec dana, a novac je moguće donirati putem platforme Indiegogo. Donacije se primaju i putem opće uplatnice ili internetskog bankarstva na račun Zagrebačke banke HR6023600001101699876 uz opis plaćanja Donacija, poziv na broj 2018 i model 00.

Portal Lupiga je za donatore je osigurao nagrade, ovisno o iznosu donacije. Donacija od 10 dolara uplatitelju donosi 5 naljepnica Lupiga, ona od 25 dolara pisane prijetnje i uvrede, dok će oni koji uplate 50 dolara moći sudjelovati u hibridnom ratu i osvojiti spomenicu istog. Za 50 dolara može se dobiti još i uokvirena fotografija Lupiginih fotoreportera ili CD Ede Maajke. Donacija od 100 dolara bit će nagrađena ulaznicom na Frenkijev koncert, paketom ulaznica za ZFF 2018 ili uokvirenom naslovnicom Ferala. Maksimalna donacija iznosi 1000 dolara i donatoru osigurava pjesmu Marka Tomaša.

Portal Lupiga treći je medij u Hrvatskoj koji je odlučio putem crowdfunding kampanje osigurati financijsku podršku nakon što je Ministarstvo kulture ukinuo potpore za neprofitne medije. Prvi to učinio Forum.tm u studenom 2016. i prikupio ciljani iznos u svega 24 sata. Drugi je to učinio Radio Student koji je u studenom 2017. uspješno prikupio iznos potreban za kupnju novog odašiljača.

Lupiginu kampanju možete podržati na ovom linku.

Više na hnd.hr

About The Author