PANIKA U SVJETSKOJ DIPLOMATIJI: Koga je predstavljao Dragan Čović na Malti?

(V)LAŽNE VIJESTI: Kada je predsjednik nevladine udruge Hrvatska do Radobolje domaćinima predao dres Luke Modrića, konsternirani domaćini upitali su koga on zapravo predstavlja. E, tu je krenuo dernek…

PANIKA U SVJETSKOJ DIPLOMATIJI: Koga je predstavljao Dragan Čović na Malti?
Foto: Klix.ba

Izbornik hrvatske nogometne vrste Dragan Čović boravio je u radnoj posjeti Republici Malti i tom prilikom domaćinima poklonio dres Luke Modrića. Čović je na mini turneji po zemljama Sredozemnog otočja, gdje obnavlja sjećanje na veliki uspjeh heroja u kockastim dresovima.

Zlatko Dalić je, prije svega, nelegalan i nelegitiman izbornik hrvatske vrste. Izabran je voljom igrača s klupe, dakle, nižih bića i mi, građani Velike Hrvatske, to mu nikada nećemo halaliti – rekao je izbornik.

– A mi mislili vi predstavljate Bosnu i Hercegovinu – uzvratili su iznenađeni domaćini kad im je gost uručio Modrićev dres.

– Ne, ja predstavljam Srbiju – uzvratio je mrtav-ozbiljan gost, što je razbilo led te atmosferu okrenulo u pravcu uzajamnog nejebavanja i prijateljskog podbadanja.
Osim što obnaša dužnost izbornika, Čović je istovremeno i više nego jednoglasno (s rekordnim procentom od 104 posto) izabran i za predsjednika Neovisne udruge Hrvatska do Radobolje, sa sjedištem u odajama bivšeg člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine do Drežnice.
Na Malti je domaćinima objasnio i najnovije nogometne trendove te istakao da ovaj sport može napredovati samo ako ga vode iskusni, prekaljeni, legalni i legitimni predstavnici.

– S nogometom su stvari više nego jasne. Nema novog izbornog zakona, nema ni napretka. Luka Modrić je naša zvijezda vodilja i on je najbolji dokaz šta pojedinac može uraditi kad je legalan i legitiman.

Na kraju ovog toplog prijema Čović je predložio domaćinima da ih ponovo posjeti u svibnju, kojom prilikom bi im poklonio dres Ivana Rakitića. Raspoloženi domaćini su mu rekli da Rakitić može, ali svibanj ne može, jer im tad u oficijelnu posjetu dolazi Kolinda Grabar-Kitarović s dresom Edina Džeke.

Ove somnabulne posjete zbunjuju mnoge posmatrače. Tajna je skrivena u popularnoj igri sa društvenih mreža priprosto nazvanoj Nogometni izazov. U sklopu tog izazova britanska premijerka Theresa May već je bila u prijateljskoj posjeti Republici Hrvatskoj i tom prilikom im, na opće odobravanje Dragana Čovića i njegovih odmjerenih medija, poklonila dres – Paula Pogbe.

(Ovaj tekst je satiričnog karaktera)

About The Author