Novinarskim ekipama nisu stvoreni uvjeti za praćenje sjednice NSRS-a

Važne teme na dnevnom redu, ali novinari bez uvjeta za praćenje, a nije im omogućeno ni da poštuju mjeru socijalne distance

Novinarskim ekipama nisu stvoreni uvjeti za praćenje sjednice NSRS-a
Foto: narodnaskupstinars.net

Iako danas Narodna skupština Republike Srpske razmatra Prijedlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u tom bosanskohercegovačkom entitetu, jer je epidemiološka situacija koja se odnosi na pandemiju koronavirusa stavljena pod kontrolu, novinarske ekipe koje su smještene u zgradu Vlade RS-a požalile su se na neuslovnost praćenja današnjeg zasjedanja.

Novinari su, za razliku od prethodnih zajedanja i dosadašnje prakse, danas smješteni u ulazni hodnik ispred konferencijske sale Vlade Republike Srpske, te im nisu osigurati adekvatni uvjeti za izvještavanje. Osim toga, novinari nisu u mogućnosti poštivati ni mjeru socijalne distance između više osoba.

U obrazloženju prijedloga današnje sjednice navodi se da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske smatra opravdanim uvođenje pristupa kojim će se postepeno vraćati normalan život, odnosno cijeni da su stvoreni preduvjeti za ukidanje vanrednog stanja.

Na predloženom dnevnom redu posebne sjednice parlamenta su i brojni drugi akti, a iz Narodne skupštine RS-a ranije je saopćeno da će novinari koji budu pratili sjednicu biti smješteni u pres-sali u prizemlju zgrade Vlade, da će javni servis Republike Srpske snimati sjednicu i da će zainteresirani mediji za prijenos moći preuzeti njihov signal.

Izvor: N1

About The Author