NINO BILAJAC DOBITNIK MEĐUNARODNE NAGRADE ZA NAJBOLJEG MLADOG NOVINARA 2017.

Nino Bilajac je dobitnik nagrade za najboljeg mladog novinara za 2017. godinu. Novinar Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) Nino Bilajac dobitnik je novinarske nagrade koju dodjeljuje organizacija „South East Europe Media Organisation“ (SEEMO). Bilajac je proglašen najboljim mladim novinarom u 2017. godini. Dodjela nagrada bit će upriličena na međunarodnoj konferenciji 15. novembra u Tirani u […]

NINO BILAJAC DOBITNIK MEĐUNARODNE NAGRADE ZA NAJBOLJEG MLADOG NOVINARA 2017.

Nino Bilajac je dobitnik nagrade za najboljeg mladog novinara za 2017. godinu.

Novinar Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) Nino Bilajac dobitnik je novinarske nagrade koju dodjeljuje organizacija „South East Europe Media Organisation“ (SEEMO). Bilajac je proglašen najboljim mladim novinarom u 2017. godini.

Dodjela nagrada bit će upriličena na međunarodnoj konferenciji 15. novembra u Tirani u Albaniji. Uz novinara CIN-a nagradu za najboljeg profesionalnog novinara dobile su kolege iz Srbije Dragana Pećo i Stevan Dojčinović iz Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK). Ákos Keller-Alánt, novinar iz Mađarske, dobio je Specijalno priznanje, a žiri je odlučio da istim priznanjem podsjeti i na rad slovačkog istraživačkog novinara Jána Kuciaka koji je ubijen početkom godine. I crnogorska novinarka Olivera Lakić, koja je ranjena u maju ove godine, primit će zahvalnicu za svoj rad.

O prijavama iz devet zemalja odlučivao je međunarodni žiri koji su činili novinari i urednici iz šest evropskih zemalja.

Više na cin.ba

About The Author