Gutić: Film o Sebiji Izetbegović nije namjenski tempiran pred izbore

Poručio da će uvijek kada imaju provjerene informacije i dokumente objaviti ih bez obzira na to o kome da se radi

Gutić: Film o Sebiji Izetbegović nije namjenski tempiran pred izbore
Foto: Federalna.ba

Žurnal.info danas je objavio film “Direktorica” koji se bavi Sebijom Izetbegović, generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Novinar Amarildo Gutić kazao je kako je glavni junak isti kao i u prethodnom filmu, događaji su različiti, ali da je isto ono na što su željeli ukazati – radnje koje se odvijaju ne idu na dobro za pacijente i građane Kantona Sarajevo.

Naglasio je kako postoji tendencija da se te radnje prošire na i na druge dijelove Federacije BiH.

– Od prethodnog filma prošle su četiri godine, a u filmu je istaknuto liječenje u KCUS-u koje je uveliko reducirano, ne samo zbog virusa, već i svega onoga što su sagovornici u filmu dobro objasnili – dodao je Gutić.

Kaže da se postavlja pitanje šta će biti u vezi Ljekarske komore – pokušaj preuzimanja direktne kontrole koja je de fracto stranačka kontrola, a može značiti pritisak na ljekare da, ukoliko ne budu poslušni politički i prema generalnoj direktorici, mogu biti kažnjeni oduzimanjem licence.

Na komentare da je film ustvari kampanja protiv profesorice Izetbegović, Gutić je kazao kako ne bi objavili ništa što nije provjereno.

Komentirajući fotografiju koja kruži društvenim mrežama, a na kojoj navodno vozilo Mercedes profesorice Izetbegović parkirano u Titovoj ulici ispred radnje, kazao je kako je to samo još jedan mali ilustrativni primjer bahatosti političara iz bilo koje stranke i s bilo koje funkcije, da za njih ne vrijede pravila, pa ni mala saobraćajna.

– Čini se da ni javnost u velikoj mjeri ne kažnjava, imamo izbore svake dvije godine, a naši birači se ponašaju kao navijači – kazao je.

Istakao je da film nije tempiran namjenski pred izbore te da im je ideja sinula tokom pandemije, odnosno svih dešavanja tokom pandemije, pa u filmu tretiraju i javne nabavke.

Kako je poručio kada god imaju provjerene informacije i dokumente, objaviti bez obzira na to o kome da se radi.

Izvor: N1

About The Author