Fox News izrezao dijelove reportaže gdje je policija nasilna

Ovo nije prvi put da Fox News izbjegava prikazati nasilje koje provodi policija

Fox News izrezao dijelove reportaže gdje je policija nasilna

Medijska kuća Fox News odlučila je emitirati nešto drugačiju verziju reportaže s demonstracija u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) te su iz svih vijesti obrisali kadrove u kojima policija koristi silu na građanima toko višednevnih protesta koji su izbili nakon smrti Georgea Floyda tokom hapšenja.

Iako je većina medijskih kuća u SAD-u prikazala realnu situaciju koja se odvija na ulicama u ovoj državi, čini se da Fox News ne želi ići u tom smjeru, bar ako je suditi po posljednjoj reportaži koju su emitirali u svom programu.

Internetom kruži video koji prikazuje ljude koji protestuju na ulici, a kojima se zatim približava grupa policajaca te odmah vade oružje i stavljaju im lisice na ruke.

Uprkos činjenici da su i novinari, ali i građani koji su se našli na mjestu događaja objašnjavali policajcima da su uhapsili pogrešne ljude, te da su krivci pobjegli – policija nije odustala od svoje namjere i grupa demonstranata je privedena.

Međutim, Fox News je emitirao verziju u kojoj nije prikazana agresivnost i greške koje su policajci napravili. Naprotiv, ova medijska kuća prikazala je samo scene u kojima policajci postupaju onako kako bi trebali.

No ovo nije prvi put da Fox News izbjegava prikazati nasilje koje provodi policija, te je važno naglasiti da su kroz izvještavanje o protestima bili u potpunosti fokusirani na snimanje i emitiranje demonstranata.

Zbog toga su dobili brojne kritike od građana i od drugih medijskih kuća.

Izvor: Klix

About The Author