Grbešić i Melez dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču

Novinarska nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH Evropskoj uniji dodjeljuje se četvrtu godinu zaredom

Grbešić i Melez dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču

Dobitnici nagrade za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju za 2023. godinu, koju povodom obilježavanja Dana Evrope organizira Direkcija za evropske integracije u saradnji s Društvom novinara BiH, su Arnes Grbešić i Selma Melez.

Arnes Grbešić je osvojio najviše bodova Komisije za ocjenjivanje u kategoriji najbolji TV, video ili radijski novinarski prilog, a Selma Melez u kategoriji najbolji pisani novinarski tekst.

Radijski prilog Arnesa Grbešića objavljen je u emisiji ‘Na vratima Evrope’ Radija Slobodna Evropa, a govori o iskustvu lokalnih zajednica u korištenju programa prekogranične saradnje i njihovom utjecaju na poboljšanje uvjeta života bh. građana.

Priča Selme Melez objavljena je na portalu BUKA, a govori o Erasmus+ i mogućnostima koje ovaj program EU otvara za mlade i studente iz BiH.

Novinarska nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU dodjeljuje se četvrtu godinu zaredom, a najbolje ovogodišnje novinarske priče su izabrane u konkurenciji od 18 prijavljenih radova.

Izvor: Direkcija za evropske integracije BiH

About The Author