Dragan Bursać primio nove prijetnje

Kaže da to nije samo stav pojedinca, nego da je to rezultat toksične sredine

Dragan Bursać primio nove prijetnje
Foto: Nap.ba

Bosanskohercegovački novinar i kolumnista Dragan Bursać dobio je nove prijetnje, a ovaj put iz Crne Gore stigla je poruka “Metak u glavu i pozdrav!” putem Facebooka.

– Ja sam mrtav ozbiljan. Ubiću te priviriš li ikad u CG. Metak u glavu i pozdrav – navodi se u poruci.

Prijetnja je stigla s profila navodnog Marka Aprcovića koji je s prijetnjama nastavio i u komentarima.

– Biće vam prc kada odrobijam ovog nesoja – rečeno je.

Dragan Bursać poznat je kao kritičar negativnih pojava u društvu. Borac je za antifašizam, multikulturalnost i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu.

Bursać je u izjavi za Radiosarajevo.ba potvrdio da je noćas primio eksplicitne prijetnje smrću iz Crne Gore te da ga je zaprepastila otvorenost, namjera i odlučnost osobe moja stoji iza ovog profila.

– Zaista ne znam o kakvom profilu ličnosti se radi, što u krajnjoj instanci i nije moj posao. Napad ću prijaviti MUP-u, Udruženju novinara BiH i crnogorskim kolegama. Naravno, nastavljam s radom, ali ovakva sloboda ljudi koji bi oduzimali živote je indikativna – dodao je.

Kaže da to nije samo stav pojedinca, to je rezultat toksične sredine u kojoj uzrastaju ovakvi.

– Hoću na koncu da zahvalim svim kolegama i dobrim ljudima na podršci i hoću da vjerujem kako će instrumenti pravne države odraditi svoj posao. Bez toga, mi novinari samo smo glineni golubovi u streljani – kazao je Bursać za Radiosarajevo.ba.

Izvor: Radiosarajevo

About The Author