POLITIČARI PJEVAJU HITOVE: Dajte mu mandatara i bez ANP-a, samo da više ne pjeva

(V)LAŽNE VIJESTI: U Domu kulture „Radovan Karadžić“ u Laktašima bit će organiziran prvi festival zabavne muzike „Političari pjevaju hitove“

POLITIČARI PJEVAJU HITOVE: Dajte mu mandatara i bez ANP-a, samo da više ne pjeva
Foto: BN TV

Nije uvijek sve crno. Lokalni mediji napadno insistiraju na negativnim informacijama i dešavanjima, zbog čega ljepše vijesti teško ili gotovo nikako ne dopiru do očiju i ušiju javnosti. Evo jedne takve, doslovno pozitivne i podsticajne informacije, koja daje nadu u osmišljeniji život, a teško da ćete je pročitati u ovdašnjim medijima. Kako saznaje agencija Fake & Spin, dobitnica uglednog priznanja Najažurnija agencija u BiH za 2019. godinu, u Laktašima, živopisnom mjestu nadomak Banje Luke, početkom oktobra bit će održan prvi festival međuentitetske zabavne muzike Političari pjevaju hitove. Festival će se održati u novopreimenovanom Domu kulture „Radovan Karadžić“, a idejni osnivač i organizator ove kulturno-zabavne manifestacije je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Dodik je i sam strastveni pjevač-amater pa je odlučio od svog hobija napraviti zabavu za cijelu zemlju. Njegovoj inicijativi spremno su se odazvali brojni političari i društveno politički radnici iz zemlje i inozemstva. Agencija Fake & Spin u ekskluzivnom je posjedu učesnika prve festivalske večeri. Manifestaciju otvara raspoloženi domaćin Milorad Dodik pjesmom „Oj, Srbijo, ne treba ti više, cijela Srpska na kredite diše“.

Odmah poslije njega, pred mikrofon izlazi Dodikov pouzdani muzički partner, neprikosnovena zvijezda polovine Mostara i trećine Hercegovine, Dragan Čović. Vlasnik Sokola i uljuđeni prijatelj ratnih zarobljenika publici će se premijerno predstaviti potresnim oratorijem Kopanje na prvoj liniji oslobađa.

Neprikosnoveni lider Bošnjaka Bakir Izetbegović nije ispunio očekivanja obožavateljki i neće izvesti kompoziciju „SDA demokratija, SDA, ljudska prava sva“, nego će ovaj put pokušati da osvoji blagonaklonost žirija pjesmom „Baylar, tekrar iyi geceler ve hoş geldiniz“.

A u utrci za blagonaklonost Avaza, Fahrudin Radončić nastupa obradom stare Claptonove uspješnice „Cocaine“.

Željko Komšić će uz svoj pouzdani punk bend Legitimni predstavnici Marija Karamatića, u ime svih građana, otprašiti ateističku himnu „Ja sam ovdje do 2026. pa vi vidite kako ćete“.

Nikola Špirić, velika muzička nada SNSD-a, RS-a i Beča, izvest će kompoziciju „Zlatica mi u krompire stigla, ja je prašim, ona noge digla“.

Mario Karamatić svoju tradicionalnu poruku zajedništva i ljubavi prema drugom i drugačijem odaslat će kompozicijom „Ne volim te Alija zato što si balija“.

Zlatko Lagumdžija, utemeljitelj i lider novoosnovane političke snage A SDP 1990., publiku će pokušati da šarmira kompozicijom „Ja sin sam tvoj“.

Željka Cvijanović ide samo na sigurno. Ona će uz pratnju džez orkestra Zvuci Vlasenice i banjalučkog hora Prenos nadležnosti izvesti obradu stare uspješnice „Ja bez Srpske ne mogu da živim“.

Bh. blok dolazi u najjačem sastavu. Predrag Kojović, koji svakog mjeseca ide meditirati na Kovače, očekivano izvodi pjesmu „Da te nije Alija“.

Nermin Nikšić, međutim, želi sve da oboji klasnom notom, pa će se publici obratiti pjesmom „Bosnalijek se na put sprema“.

Festival će uveličati i nekoliko gostiju iz inostranstva. U ime obližnje osiromašene Srbije, publiku će pozdraviti tenor Ivica Dačić pjesmom „Oj, Kosovo, crno ti se piše, Trinidad & Tobago ne priznaju te više“.

Susjednu Hrvatsku ovaj put zastupa Kolinda Grabar-Kitarović, koja, kako ekskluzivno saznaje agencija Fake & Spin, nastupa u dresu JP Elektroprivreda HZ HB. Kolinda će izvesti kompoziciju „Ja sam Jugoslovenka“.

Iznenađenje večeri bit će Valentin Inzko, gost iz prijateljske Austrije, koji će a cappella otpjevati staru sevdalinku „Izražavam duboku zabrinutost“.

Sve u svemu, bit će to divan početak jeseni za građanke i građane Bosne i Hercegovine. Sve večeri festivala publika širom BiH moći će da gleda u direktnom prenosu RTRS-a. Voditelj festivala bit će Mato Đaković, koji u Laktaše dolazi u najnovijem BMW-u, kupljenom od ruskog konzula prije nekoliko dana.

(Ovaj tekst je satirično-festivalskog karaktera)

About The Author