Berbo i Šobović osuđeni zbog ugrožavanja sigurnosti urednika portala Radiosarajevo.ba

Osuđeni su na po šest mjeseci zatvorske kazne, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od jedne godine ne počine novo krivično djelo

Berbo i Šobović osuđeni zbog ugrožavanja sigurnosti urednika portala Radiosarajevo.ba

Nakon prihvatanja Sporazuma o priznanju krivnje, Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Adnana Berbu i Almira Šobovića za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Osuđeni su na po šest mjeseci zatvorske kazne, koja se neće izvršiti ukoliko u roku od jedne godine od pravomoćnosti presude ne počine novo krivično djelo.

Terete se da su 27. septembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima, nakon što su u više navrata telefonskim putem kontaktirali redakciju portala „Radio Sarajevo“, došli ispred prostorija redakcije i insistirali od novinara tog portala da obave razgovor s urednikom zbog objavljenog teksta o hapšenju navijača FK Sarajevo u Bjelorusiji.

Po dolasku novinara i urednika u park “Davorin i Mirza”, optuženi Adnan Berbo unio se u lice uredniku inicijala A.S. i povišenim tonom mu se obratio riječima: “Jesi li svjestan da ti i porodica možete biti mrtvi zbog ovog teksta, ovaj grad je mali i mi te možemo naći u svako doba”.

Potom je optuženi Almir Šobović rekao “Znamo mi gdje sjediš na stadionu, imaš svoje mjesto i nećeš moći dolaziti na utakmice”.

Nakon toga su optuženi zabranili oštećenom A.S. da se udalji dok ne povuče navedeni tekst, što je u strahu za ličnu i sigurnost članova svoje porodice oštećeni i učinio, navodi portal Radio Sarajevo.

Izvor: Radio Sarajevo

About The Author