Forto: Konferencija za novinare je o jednoj temi nije za druge stvari

Kazao je da na pres-konferenciji nije ni ministar unutrašnjih poslova, zbog čega nekorektnim smatra takva pitanja novinara

Forto: Konferencija za novinare je o jednoj temi nije za druge stvari
Foto: Ilustracija/Analiziraj.ba

Budući da je praksa da novinari na pres-konferencijama mogu tražiti odgovore na aktuelna pitanja koja su u domenu rada osobe koja je sazvala konferenciju za medije, tako su novinari danas pitali premijera Kantona Sarajevo Edina Fortu o sigurnosnoj situaciji u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Vijesti iz sarajevske crne hronike svakim danom sve više pune tu rubriku od ubistava do aktiviranja eksplozivnih naprava, pa je pitanje upućeno premijeru, prvom čovjeku u Kantonu, bilo logično, ali njemu se to nije svidjelo.

– Najavili smo priču o ponderu. Znači nisam spreman, nema mi ministra. Nije fer. Niste mi ništa rekli, nije pres-konferencija za druge stvari. Samo mi je najavljen ponder i zato sam ostao da odgovorim na to pitanje – odgovorio je Forto.

Novinari stoga očekuju da će se o svemu uskoro oglasiti i ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica te podnijeti izvještaj kako bi premijer naredni put mogao odgovoriti na pitanje od iznimnog značaja za sve stanovnike Kantona Sarajevo.

Današnja pres-konferencija je organizirana o temi potpisivanja sporazuma o realizaciji Projekta urbane regeneracije Kampusa Univerziteta u Sarajevu.

Izvor: Klix

About The Author