ZVANIČNO ZATRAŽENA EKSTRADICIJA 18 SAUDIJACA

Istanbulski tužitelji pripremili su zahtjev za izručenje 18 osumnjičenih za ubojstvo Jamala Khashoggija, koje će poslati Saudijskoj Arabiji, objavilo je Ministarstvo pravde Turske, prenosi agencija Reuters. Tih 18 osoba osumnjičeni su za “ubojstvo s predumišljajem, nanošenjem povreda ili mučenjem”, tvrdi Ministarstvo pravde Turske. Visoki turski zvaničnik rekao je da će sudski postupak protiv njih biti […]

ZVANIČNO ZATRAŽENA EKSTRADICIJA 18 SAUDIJACA

Istanbulski tužitelji pripremili su zahtjev za izručenje 18 osumnjičenih za ubojstvo Jamala Khashoggija, koje će poslati Saudijskoj Arabiji, objavilo je Ministarstvo pravde Turske, prenosi agencija Reuters.

Tih 18 osoba osumnjičeni su za “ubojstvo s predumišljajem, nanošenjem povreda ili mučenjem”, tvrdi Ministarstvo pravde Turske.

Visoki turski zvaničnik rekao je da će sudski postupak protiv njih biti otvoren za međunarodne promatrače, kako bi se osigurala transparentnost procesa. Rijad je objavio da je 18 osoba uhapšeno, a pet viših vladinih službenika otpušteno, u sklopu istrage i slučaju.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pozvao je Vladu Saudijske Arabije da osumnjičene vrati u Tursku, kako bi im se moglo suditi. Nema drugog objašnjenja, počinilac je među ovih 18 ljudi, a ako nije, onda će se morati objasniti tko je lokalni suradnik, rekao je.

Jamal Khashoggi je ubijen 2. oktobra u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

RSE

About The Author