YOUTUBE UGASIO PROSIRIJSKE VLADINE NALOGE

YouTube je suspendirao naloge sirijske novinske agencije SANA, Ministarstva odbrane i Sirijskog predsjedništva. YouTube je suspendirao naloge najmanje tri medija kojima upravlja sirijska Vlada, nekoliko sedmica nakon što se u izvještaju tvrdilo da su kanali kršili američke sankcije generirajući prihod od objavljivanja oglasa. Gigant video striminga suspendirao je naloge Sirijske narodne internacionalne novinske agencije – SANA, […]

YOUTUBE UGASIO PROSIRIJSKE VLADINE NALOGE

YouTube je suspendirao naloge sirijske novinske agencije SANA, Ministarstva odbrane i Sirijskog predsjedništva.

YouTube je suspendirao naloge najmanje tri medija kojima upravlja sirijska Vlada, nekoliko sedmica nakon što se u izvještaju tvrdilo da su kanali kršili američke sankcije generirajući prihod od objavljivanja oglasa.

Gigant video striminga suspendirao je naloge Sirijske narodne internacionalne novinske agencije – SANA, nalog Ministarstva odbrane i Sirijskog predsjedništva.

Sva tri naloga pojavila su se s porukom “Ovaj nalog je ugašen zbog pravnih komplikacija”, ili “Ovaj nalog je ugašen zbog kršenja YouTube-ovih uslova objavljivanja”.

Televizija smještena u Damasku Sana TV također je dobila zabranu s porukom: “Ova stranica je nedostupna. Izvinjavamo se zbog toga. Potražite neki drugi sadržaj.”

Taj potez je došao samo sedam dana nakon što je web stranica TomoNews objavila da se provladini nalozi koriste za generiranje prihoda, što je kršenje sankcija SAD-a.

Sankcije SAD-a zabranjuju američkim kompanijama pružanje usluga Siriji bez prethodnog dobivanja licence od ministarstva finansija, piše u izvještaju.

U Siriji se vodi građanski rat od 2011. godine, koji je do sada odnio više od pola milona života.

balkans.aljazeera.net

About The Author