WhatsApp prestaje podržavati Windows Phone

WhatsApp ove godine produbljuje listu ‘uređaja za otpis’, a na njoj su se našli i svi pametni telefoni koji koriste Windowse

WhatsApp prestaje podržavati Windows Phone
Facebook je upravo ‘podebljao’ listu uređaja koji će ostati bez podrške, a među njima su stariji Androidi, iPhonei i – svi smartfoni sa operativnim sistemom Windows.
WhatsApp je još 2016. godine službeno objavio listu mobilnih uređaja koje će jednoga dana prestati podržavati. Sedam godina nakon objave kompanija je svoj potez opravdala koncentriranjem na uređaje koji koriste operativne sisteme koje koristi većina ljudi.
– Oko 70 posto pametnih telefona koji su bili u prodaji 2016. godine koristilo je operativne sisteme iz BlackBerryja i Nokije. S druge strane – operativni sistemi koje danas koristimo te koji dolaze iz radionca Googlea, Applea i Microsofta koji čine 99,5 posto današnjeg tržišta u to su vrijeme bili na manje od 25 posto mobilnih uređaja – piše u službenom blogu, a prenosi Tportal.
WhatsApp ove godine produbljuje listu ‘uređaja za otpis’, a na njoj su se našli i svi pametni telefoni koji koriste Windowse i oni neće biti podržani nakon 31. decembra ove godine.
To ne znači da ti pametni telefoni neće više moći koristiti WhatsApp, nego da će dio njih u nekom trenutku vjerojatno ostati bez ključnih značajki koji su predviđene za naprednije i novije uređaje.
Izvor: Tporta/N1

About The Author