VUČIĆEVI TABLOIDI U ZONI SUMRAKA: Hiljadu anđela sletjelo da čuva Dodika!

IZDVAJAMO

Ako se osvrnemo unazad, vidimo da su tabloidi u Srbiji ubojito Vučićevo oružje posuđeno SNSD-u, iz kojeg se puca svim sredstvima, mnogo jače nego u Republici Srpskoj, izbacujući nezamislive informacije. Toliko nezamislive da u nekim dijelovima neodoljivo podsjećaju na tekst od prije dvije godine iz Zone sumraka pod naslovom “Hiljade anđela sletelo u Republiku Srpsku da čuvaju Dodika i Srbe”.

VUČIĆEVI TABLOIDI U ZONI SUMRAKA: Hiljadu anđela sletjelo da čuva Dodika!

Televizije, portali, novine, svi Vučićevi mediji za propagandno djelovanje već mjesecima su glavni promoteri SNSD-a, Milorada Dodika i njegove vlasti

Već nekoliko mjeseci glavno oruđe Milorada Dodika i njegovog SNSD-a u bjesomučnom zaprašivanju javnosti Republike Srpske i Srbije lažnim informacijama postali su tabloidi s desne strane Drine, mediji pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zanimljivo je gledati kako se svakim danom ovi mediji sve više uključuju u sveopšti spin koji se kreira u Republici Srpskoj o tobožnjoj ugroženosti ovog entiteta, o napadima na Dodika, o ratnim prijetnjama po srpski narod, o koljačkim namjerama Bošnjaka, o lažima iz Srebrenice, o SNSD-ovoj blagodatnoj vladavini i ko zna o čemu još.

Informer, Alo, Srpski telegraf, Pink, Happy… već neko vrijeme su pretjerano zainteresovani za Republiku Srpsku, za njene građane, a najviše za Milorada Dodika. A kako se izbori približavaju, njihovo interesovanje raste iz dana u dan.

Pa tako, Dodik se ukazuje na naslovnicama vodećih tabloida iz Srbije kao srpski mučenik kojeg po istom principu kao i Vučića napadaju svi, od britanskih obavještajaca do islamskih koljača. A on samo brani Srbe i Republiku Srpsku.

Teroristi dolaze

Tako je najbljutaviji među Vučićevim tabloidima, Informer, samo u zadnjih mjesec dana objavio preko 20 tekstova o Dodiku i njegovoj borbi za očuvanje RS-a.

DRAMATIČNO! DODIK NEĆE DA ĆUTI: U Sarajevu ima sedam baza TERORISTIČKE ORGANIZACIJE ISIS!”, posljednji je u nizu naslova koji ističu Dodika.

Da je na snazi ogromna propagandna ispomoć Vučića Dodiku pokazuju i ostali naslovi koji su u posljednje vrijeme krasili naslovnice Informera.

Koliko se redakcija Informera zadala u promociji Dodika najbolje se vidi u činjenici da je nakon Vučića upravo on jedan od političara koji se najuspješnije promovisao u ovim novinama.

Kako to izgleda pokušaćemo prikazati uz pomoć nekoliko primjera koje smo izdvojili:

DODIK: Orićeve pretnje ojačavaju uverenje da RS mora da se brani!

DODIK: HOĆE DA NAM NASELE 150.000 MIGRANATA: U Srpsku neće ući niti jedan, BIH ovo namerno radi da bi promenili etničku sliku!

BRITANIJA ŠALJE VOJSKU U REPUBLIKU SRPSKU: London bi da zaštiti Srbe od PUTINA I RUSKOG MEŠANJA!

AMERI ĆE POLUDETI! DODIK: DOČEKAĆU PUTINA U BANJALUCI, očekujem ga na osveštenju srpsko-ruskog centra u RS!

DODIK ŽESTOKO OPLEO PO BRITANCIMA: London za rat protiv Srba IZDVOJIO 9.000.000 FUNTI, Rusi ne utiču na Balkan!

Sinhronizovana kampanja

Da se u Srbiji vodi sinhronizovana kampanja pokazuju i tekstovi koje konstantno objavljuje tabloid Alo, koji je za kratko vrijeme postao glavni izvor najvećih neistina koje se serviraju u svrhu odbrane i veličanja Dodika.

Tako Alo već mjesecima podvaljuje razne priče o napadima na Republiku Srpsku i Dodikovoj odbrani i zaštiti iste. Od stranih plaćenika, pobunjenih građana pa do islamista i američkih obavještajaca. Sve su to teme koje posljednjih mjeseci prožimaju strane ovih novina ne bi li se potpirili spinovi iz SNSD kuhinje.

NOVA RUNDA VAŠINGTONA I MOSKVE NA BALKANU Amerikanci spremaju kumanovski scenario za RS!”, jedan je od naslova koje je izbacio Alo.  U moru onog što je ovaj tabloid objavio ne bi li podržao Dodika u stvaranju ratnog ozračja pred izbore, izdvajaju se i tekstovi:

BAKIR NAORUŽAVA VOJSKU Tajnim dokumentom RUŠI Dodika pa kreće na Srbiju”

ZAPAD S ORIĆEM I SRBIMA RUŠI DODIKA Članovi ‘Srbske časti’ fotografisali se sa zločincem Naserom

STRUČNJACI O SLANJU VOJNIKA U EUFOR Britanci vrše pritisak na Srbe, to će Dodiku dati vetar u leđa

REPUBLIKA SRPSKA Ivanić zove BRITANSKU VOJSKU da mu pomogne PROTIV DODIKA i RUSA

Naravno, kada govorimo o propagandi koju servira Alo, nikako ne smijemo preskočiti tekstove iz aprila koji su zgrozili sve one koji zdravorazumno razmišljaju. Stavljajući se u odbranu Dodika i njegovih sljebenika, Alo je iznjedrio jednu od najvećih laži u vidu priče o stranim plaćenicima među pripadnicima grupe Pravda za Davida, koju su kasnije razvijali i nadograđivali mediji i nadristručnjaci iz RS-a.

Svi na raspolaganju

Pored ova dva Vučićeva tabloida, Dodiku na raspolaganje su se stavili i mnogi drugi, a najzvučniji je Srpski telegraf koji udarnički odrađuje svoj posao. Kako to rade Telegrafovi stručnjaci za propagandu i opštenarodnu odbranu, najbolje nam pokazuje naslovnica koju smo izdvojili.

Naravno, tu su još i mnogobrojni portali poput Srbija danas, Sputnjik, Govori Srbija i mnogi drugi koji su dobili svoju ulogu i u Republici Srpskoj.

Ako se osvrnemo unazad, vidimo da su tabloidi u Srbiji ubojito Vučićevo oružje posuđeno SNSD-u, iz kojeg se puca svim sredstvima, mnogo jače nego u Republici Srpskoj, izbacujući nezamislive informacije. Toliko nezamislive da u nekim dijelovima neodoljivo podsjećaju na tekst od prije dvije godine iz Zone sumraka pod naslovom “Hiljade anđela sletelo u Republiku Srpsku da čuvaju Dodika i Srbe”.

Ipak, pošto pisana riječ nije uvijek dovoljna, Vučićeve omiljene televizije su preko noći postale blagonaklone i prema Dodiku i SNSD-u.

Pa smo tako mogli gledati Dodika na televiziji Happy u emisiji “ĆirilicaMilomira Marića, koji mu je, već ispraksan Vučićevim gostovanjima, dopustio da tri sata izigrava najvećeg Srbina, superheroja, ljubavnika, borca protiv stranaca, džamija, izdajica, kao pravog fakina… Dopustio mu je da bude sve ono što pali glasačku masu. A ovaj ju je itekako upalio.

Pored Happyja tu je i neizostavni Vučićev Pink TV. Medij na kojem SNS-ovci u Srbiji iznose sve što im na um padne postao je odskoro i SNSD-ovo utočište za medijski atak na građane.

Zanimljivo je da opozicija u RS-u, koja je često potkačena u Vučićevim tabloidima i televizijskim prilozima i emisijama, ignoriše svesrdnu podršku predsjednika Srbije Miloradu Dodiku i njegovoj kampanji koja je postala pojačana u izbornoj godini.

Tako često možemo čuti od ovdašnjih opozicionara kako se Aleksandar Vučić neće miješati u unutrašnje odnose u RS-u, kako on ima jednak stav prema političkim stranama u ovom bh. entitetu, iako je očigledno da je situacija drugačija.

Puna podrška Dodiku i stavljanje svih medijskih resursa u službu SNSD-u je realnost.

About The Author