Voditeljica u prekinutoj emisiji na ruskoj TV je državljanka Crne Gore

Mediji navode da je Andrejeva udata za Perovića koji je jedno vrijeme bio i šef predstavništva bh. entiteta Republika Srpska u Moskvi

Voditeljica u prekinutoj emisiji na ruskoj TV je državljanka Crne Gore
Foto: Avaz.ba

Voditeljica informativne emisije „Vremja i Novosti“, na ruskoj televiziji Kanal 1 – bliskoj vlastima u Moskvi, iza čijih se leđa u direktnom prijenosu u ponedeljak pojavila Marina Ovsjanikova držeći antiratnu poruku u rukama, je Jekaterina Sergejevna Andrejeva, koja pored ruskog državljanstva ima i crnogorsko.

Prema podacima Vlade Crne Gore, koji su dostavljeni nevladinim organizacijama, Andrejeva je 2011. godine dobila crnogorski pasoš nakon što je rješenje o tome potpisao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović. Andrejeva na društvenim mrežama često objavljuje svoje fotografije iz Crne Gore.

Kako su vijest objavili mediji u baltičkim državama, a prenijeli crnogorski, Andrejeva pored ruskog ima i crnogorsko državljanstvo.

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni objavio je 2015. godine, kako navodi RTCG, da je Andrejeva državljanka Crne Gore i tada je naveo da je ona u braku sa crnogorskim biznismenom Dušanom Perovićem. Perović je jedno vrijeme bio i šef predstavništva Republike Srpske u Moskvi.

U ponedeljak, 14. marta, tokom trajanja emisije “Vremja“ koju je vodila Andrejeva, iza njenih leđa u kadru pojavila se Marina Ovsjanikova s natpisom „Ne ratu, zaustavite rat“.

Sud je proglasio Ovsjanikovu krivom za kršenje zakona o protestima, javila je novinska agencija RIA. Kažnjena je sa 30.000 rubalja – oko 250 eura.

Izvor: Danas/RTCG

About The Author