(V)LAŽNE VIJESTI: Dragan Lukač dobio priznanje Zlatna rukavica

Izvršni direktor Centra za nenasilnu komunikaciju i pomirenje naroda zahvalio se na nagradi i obećao nove uspjehe i pobjede u 2020. godini

(V)LAŽNE VIJESTI: Dragan Lukač dobio priznanje Zlatna rukavica

Kraj je godine i relevantne, međunarodno priznate  organizacije dodjeljuju nagrade, priznanja i plakete za najbolje poteze u minulih 12 mjeseci. Među brojnim laureatima, poslednjih dana 2019. godine najveću pažnju izaziva Dragan Lukač, izvršni direktor Centra za nenasilnu komunikaciju i pomirenje naroda, koji je dobio priznaje RTRS-a Zlatna rukavica.

„Dobitnik ovogodišnje Rukavice izuzetno je skromna osoba“, piše u obrazloženju, „posvećena mirnom razrješenju sukoba i pomirenju među narodima, ali i ljudima uopšte.“

Slavom ovjenčana agencija Fake & Spin podsjeća šta je presudilo da možda najugledniju i najpoželjniju bosankohercegovačku nagradu dobije baš Lukač: „On je u jednom izuzetno osjetljivom trenutku, tokom sjednice NSRS, spriječio sukobe širih razmjera tako što je  savršenim krošeom opalio Draška Stanivukovića posred labrnje. Nakon toga, Stanivuković se primirio kao buba i više mu nikada neće pasti na pamet da maše NATO zastavicama pred ljudima koji su godinama trpjeli granate ovog agresivnog pakta“.

Od ranije poznat organima nagrađivanja kao čovjek posvećen sprečavanju sukoba širih razmjera, Lukač je bio prijatno iznenađen odlukom žirija i tokom primopredaje Rukavice obećao je da će se i ubuduće angažirati na obuzdavanju konfliktnih situacija.

– Danas u Bosni i Hercegovini nema ništa važnije od održavanja mira – kroz suze je rekao laureat. – Ako mi nećemo obuzdati ove divljake, ko će onda? Ne pitaj šta tvoja sjednica Narodne skupštine može učiniti za tebe, upitaj se šta ti možeš uraditi za sjednicu Narodne skupštine.

Agenija F&S saznaje da uzbuđenom Lukaču čestitke stižu iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Prepoznat kao idealan mirotovorac, on je ovih prazničnih dana najpoželjniji gost na brojnim TV postajama, tako da će izvjesno vrijeme biti spriječen u obavljanju svojih redovitih dužnosti.

Pridružujemo se čestitkama tradicionalnim odbrojavanjem do deset.

(Ovaj tekst je boksersko-satiričnog karaktera)

About The Author