Vladimir Đukanović tužio novinara NIN-a Vuka Cvijića

Traži odštetu od milion i sto hiljada dinara

Vladimir Đukanović tužio novinara NIN-a Vuka Cvijića
Ilustracija; Foto: info-ks.net

NASLOV: Vladimir Đukanović tužio novinara NIN-a Vuka Cvijića

PODNASLOV: NIN će, naveli su, i ubuduće objavljivati sva nova saznanja o slučaju Jovanjica sve dok ovaj sudski predmet ne dobije pravosnažni sudski epilog
Funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović tužio je novinara NIN-a Vuka Cvijića za duševne bolove, tražeći odštetu od milion i sto hiljada dinara, saopćila je redakcija NIN-a.
Đukanović je tužbu podnio zbog toga što je NIN u broju od 7. septembra ove godine objavio sadržaj službene bilješke u kojoj policijski inspektor Slobodan Milenković, u međuvremenu smijenjeni načelnik Četvrtog odjeljenja beogradske policije za borbu protiv droge, koji je otkrio Jovanjicu, navodi da su mu Đukanović i biznismen Aleksandar Papić, preko posrednika, nudili mito od sto hiljada eura da zataška slučaj, koji još čeka sudski epilog.
Funkcioner SNS-a tužbu je podnio i zbog televizijskih gostovanja Cvijića, u kojima je pričao o sadržaju službene bilješke, čije je postojanje i sam Đukanović potvrdio u svojim javnim nastupima nakon teksta u NIN-u.

Zanimljivo je da pravni zastupnik prvooptuženog u slučaju Jovanjica, Predraga Koluvije, nije tužio NIN, u kojem je tekst objavljen, već samo novinara, kojem je prije tužbe prijetio i vrijeđao ga preko svojih naloga na društvenim mrežama.
Novinar NIN-a Vuk Cvijić smatra da je ova tužba samo još jedan pokušaj zastrašivanja ne bi li se zaustavilo objavljivanje informacija od javnog značaja i da su mu i ova tužba, kao i Đukanovićeve prijetnje preko društvenih mreža, samo putokaz da je na pravom tragu i poručuje da će nastavi da radi svoj posao kao i do sada, sve dok se ne rasvijetle svi detalji jedne od najvećih afera u Srbiji.
NIN će, kako ističu, i ubuduće objavljivati sva nova saznanja o slučaju Jovanjica sve dok ovaj sudski predmet ne dobije pravosnažni sudski epilog.
Izvor: Danas

About The Author