Uposlenik BHRT-a Željko Škarić osvojio prvo mjesto na takmičenju tonskih snimaka javnih servisa

Na takmičenju su učestvovali predstavnici javnih servisa Vojvodine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Slovačke i Bosne i Hercegovine

Uposlenik BHRT-a Željko Škarić osvojio prvo mjesto na takmičenju tonskih snimaka javnih servisa

Na renomiranom regionalnom takmičenju tonskih snimaka Javnih servisa – TAKTONS u organizaciji Javne medijske ustanove Radio-televizije Vojvodine, uposlenik BHRT-a Željko Škarić osvojio je prvo mjesto u kategoriji pop, rock, jazz… mali sastavi bez publike s kompozicijom “Priča o nama” u izvođenju Lane Hamze i autora muzike Adisa Vuge.

Nijaz Kurtalić osvojio je drugo mjesto u kategoriji veliki sastavi i orkestri s publikom sa kompozicijom “Vjerujem u ljubav” u izvođenju Ibre Bublina i orkestra Muzičke produkcije BHRT-a.

Na takmičenju su učestvovali predstavnici javnih servisa Vojvodine, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Slovačke i Bosne i Hercegovine.

Cilj takmičenja je da se stekne uvid u kreativna ostvarenja na polju snimanja zvuka u protekle dvije godine i osigura profesionalno vrednovanje tehničkog kvaliteta zvučnih zapisa na osnovu unaprijed jedinstveno definiranih subjektivnih i objektivnih parametara.

Takmičenje doprinosi promociji programske produkcije i predstavlja izazov za usavršavanje znanja i umijeća programskih stvaralaca najrazličitijih sadržaja.

Ekipu BHRT-a na TAKTONS-ima su predstavljali: Željko Škarić, Nijaz Kurtalić, Samir Gadžo, Tatjana Vitomir, Tarik Mirojević i Vanja Kurtović.

Kolektiv Radiotelevizije Bosne i Hercegovine uputio je iskrene čestitke uposlenicima na osvojenim nagradama i prestižnim rezultatima.

Izvor: BHRT

About The Author