Umro poznati novinar i urednik Mislav Bago

Mislav Bago višestruko je nagrađivani novinar, reporter i politički komentator Nove TV

Umro poznati novinar i urednik Mislav Bago

Urednik, reporter i politički komentator Mislav Bago (48) pronađen je mrtav u četvrtak. Okolnosti smrti novinara Nove TV se još utvrđuju. Bago je nađen mrtav u Martićevoj ulici u Zagrebu, javlja Hina.

Iznenada nas je napustio višestruko nagrađivani novinar, reporter, urednik i politički komentator Nove TV Mislav Bago koji za sobom ostavlja veliku prazninu, objavila je Nova TV.

Karijeru je započeo kao novinar/istraživač na HRT-u u redakciji TV Parlamenta. Godinu poslije radi i priloge za redakcije informativnog programa i religijskog programa, a istovremeno je pratio stranački život i Hrvatski sabor.

Specijalizirao se u unutrašnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog Sabora. Od 1995. godine učestvovao je u stvaranju svih izbornih emisija i aktivno pratio sve procese vezane uz izbore.

Godine 2001. prvi je put autor izbornog projekta, a nakon toga nastavio je taj posao iznimno uspješno raditi za sve izbore u Republici Hrvatskoj. Mislav je bio i urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008. godine, a godinu poslije postaje urednik i novinar na Novoj TV.

Dobitnik je niza nagrada za svoj rad. Nagradu Marija Jurić Zagorka HND-a dobio je 1998. godine za najbolju reportažu te 2003. i 2006. godine za najbolji intervju, nagradu Novinar godine 2006. godine za seriju intervjua s bivšim premijerima Ivom Sanaderom i Ivicom Račanom.

Mislav Bago živo je novinarstvo kao poziv, ne samo posao, nije se libio postavljati prava pitanja, uporno i opetovano. Svojim je radom uvelike doprinio demokratiji, sa strašću je educirao kolege, ali i gledatelje i uvijek skretao pažnju na važne stvari, na dužnosti političara. U centru njegova rada uvijek su bili građani i njihova dobrobit.

– Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas – izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Izvor: Jutarnji list

About The Author