UBIJENA DVOJICA NOVINARA U INDIJI

Novinar Rajdeo Ranjan ubijen je u petak navečer u biharskom okrugu Siwan gdje je na njega pucao neidentificirani muškarac na motoru, izvijestio je lokalni policajac Saurabh Kumar Sah. Ranjan, šef lokalnog ureda nacionalne hinduističke dnevne novine Hindustan, koji je pisao o tamošnjim kriminalcima, pogođen je u glavu i vrat dok je također bio na motoru, […]

UBIJENA DVOJICA NOVINARA U INDIJI

Novinar Rajdeo Ranjan ubijen je u petak navečer u biharskom okrugu Siwan gdje je na njega pucao neidentificirani muškarac na motoru, izvijestio je lokalni policajac Saurabh Kumar Sah.

Ranjan, šef lokalnog ureda nacionalne hinduističke dnevne novine Hindustan, koji je pisao o tamošnjim kriminalcima, pogođen je u glavu i vrat dok je također bio na motoru, rekao je Sah. Za ubojstvo je osumnjičeno i uhićeno četiri osobe.

U odvojenom incidentu ubijen je Akhilesh Pratap Singh, tridesetpetogodišnji lokalni televizijski izvjestitelj, u okrugu Chhatra u susjednoj pokrajini Jharkhand. Na Singha je u četvrtak navečer pucalo više ljudi, objavio je televizijski kanal NTDV citirajući izvještaj policije.

Prema izvještaju Reportera bez granica iz 2015., Indija je šesta najopasnija zemlja za novinare na svijetu. U 2015. u njoj je ubijeno devet novinara, od kojih barem pet tijekom radnog vremena, otkriva izvještaj ove organizacije sa sjedištem u Parizu.

Savezni ministar za informiranje i medije Arun Jaitley osudio je na Twitteru ubojstva novinara. Najavio je neovisnu istragu i kaznu za krivce.

hnd.hr

About The Author