Ubijen novinar iz Philadelphije Josh Kruger

Osumnjičenik ga je upucao sedam puta prije nego što je pobjegao

Ubijen novinar iz Philadelphije Josh Kruger

Novinar i advokat koji je od beskućništva i ovisnosti prešao na rad na društvenim mrežama i novinarstvo ubijen je u svojoj kući. Incident se dogodio tokom noći u Phillyu, a 39-godišnji Josh Kruger srušio se na ulici ispred svoje kuće, potvrdila je policija.

Izvještaj o incidentu otkrio je da je Kruger, oko 1.30 sati ujutro, upucan sedam puta tokom napada na njegov dom, te da su osumnjičeni – ili osumnjičenici – još uvijek na slobodi.

Također je otkriveno kako je Kruger – koji je radio pet godina u gradskoj upravi od 2016. do 2021. godine – preživio prvi susret i uspio izaći vani potražiti pomoć prije nego što je podlegao ranama otprilike pola sata kasnije u lokalnoj bolnici.

U vrijeme svoje smrti, Kruger se bavio novinarstvom, pišući za Philadelphia Inquirer, Philadelphia Weekly, Philadelphia City Paper i druge.

Gradonačelnik Jim Kenney, demokrat koji je preuzeo dužnost 2016. godine, rekao je da je ‘šokiran i tužan’ Krugerovom smrću, navodeći da je novinar radio za njega kao voditelj društvenih mreža i voditelj gradskog Ureda za beskućnike.

Niko nije uhapšen niti je pronađeno oružje, rekli su policajci dok nastavljaju potragu za bilo kakvim tragovima. Vlasti tek trebaju javno reći više o okolnostima ubistva.

Krugerova smrt jedno je od najmanje 330 ubistava koja su se dogodila u Philadelphiji od početka godine, prema javno dostupnim podacima filadelfijske policije.

Izvor: Daily Mail

About The Author