TVSA obilježava 22 godine rada

Reporteri su tokom 22 godine svakodnevno izvještavali o svim važnim događajima u Kantonu Sarajevo, uživo su prenosili brojna dešavanja, a dužnu pažnju posvećivali su i državnim i vjerskim praznicima

TVSA obilježava 22 godine rada
Foto: Ilustracija/Analiziraj.ba

Televizija Sarajevo (TVSA) 29. juna 1998. godine počela je s emitiranje vlastitog programa te ove godine obilježava 22 godine rada.

Misiju javnog emitera i programsku koncepciju TVSA realizira poštujući evropske standarde profesionalnog i objektivnog novinarstva, kažu iz ove medijske kuće.

– Neprekidnim radom i proizvodnjom emisija iz vlastite produkcije TVSA postaje programski prepoznatljiva i gledana televizijska stanica u Bosni i Hercegovini, a pojavom novih tehnologija i širom svijeta – kazali su iz TVSA.

Izvršni direktor programa i produkcije TVSA Haris Dučić podsjetio je da su reporteri tokom 22 godine svakodnevno izvještavali o svim važnim događajima u Kantonu Sarajevo, uživo su prenosili brojna dešavanja, a dužnu pažnju posvećivali su i državnim i vjerskim praznicima.

Kako kaže Dučić na taj način stekli su povjerenje gledalaca te je najavio da će uposlenici te televizijske kuće nastaviti raditi još bolje i kvalitetnije.

Napomenuo je i da su dolaskom Duške Jurišić na poziciju direktorice TVSA pokrenuti novi projekti, a ocijenio je i da je realiziran do sada najbolji novogodišnji program, uživo je ispraćeno obilježavanje Dana državnosti, a u januaru je s emitiranjem počeo popodnevni Otvoreni program.

– Trenutno proizvodimo osam sati programa uživo svakog radnog dana. TVSA je tokom pandemije koronavirusa svakog dana uživo prenosila sve pres-konferencije Kriznog štaba i Vlade Federacije Bosne i Hercegovine – podvukao je Dučić.

Tokom ljetne programske sheme nastavit će raditi, osim vijesti i centralne informativne emisije Dnevnik, jutarnji program „ Sarajevsko jutro“ od osam do 11 sati, a Otvoreni program od 15 do 17 sati svakog radnog dana.

Među ostalim projektima, najavili su da će u ovoj godini pokušati napraviti mrežu kantonalnih televizijskih stanica i u otvorenom programu podržati promociju domaćeg turizma.

Izvor: Fena

About The Author