Trump se planira vratiti na društvene mreže s vlastitom platformom

Najavljeno da je da će nova platforma u potpunosti „redefinirati igru“, ali nije saopćeno više detalja

Trump se planira vratiti na društvene mreže s vlastitom platformom

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump, kome je zabranjen Twitter, Facebook i druge društvene mreže nakon napada na Kapitol 6. januara, planira pokretanje vlastite platforme za dva do tri mjeseca, rekao je Foxu jedan od njegovih viših savjetnika.

Glasnogovornik Trumpove kampanje za 2020. godinu Jason Miller kazao je da će Trump ponovo ući u prostor društvenih medija s novom vlastitom platformom koja će “u potpunosti redefinirati igru”.

Miller nije saopćio više detalja, a službenici The Trump Organizationa nisu bili dostupni za komentar.

Twitter je prošle sedmice rekao da će tražiti doprinos javnosti o tome kada i kako treba zabraniti svjetske lidere, rekavši da preispituje politiku i razmatra da li bi se lideri trebali pridržavati istih pravila kao i drugi korisnici.

Twitter, Facebook i drugi bili su pod lupom zbog načina na koji se ophode prema nalozima političara i vladinih zvaničnika nakon zabrane Trumpovog naloga zbog podsticanja na nasilje.

Facebook, koji je u januaru na neodređeno vrijeme ukinuo Trumpa, zatražio je od svog nezavisnog nadzornog odbora da odluči treba li zabrana biti trajna.

Izvor: Reuters

About The Author