Suđenje u predmetu Twitter protiv Muska još nije otkazano

Milijarder je promijenio mišljenje i ponudio dovršetak svoje predložene kupovine Twittera za 44 milijarde dolara

Suđenje u predmetu Twitter protiv Muska još nije otkazano

Sutkinja iz Delawarea Kathaleen McCormick potvrdila je da još uvijek je otkazano će suđenje Twitter protiv Elona Muska 17. oktobra kako je i ranije zakazano jer nijedna strana nije tražila odgodu ili se povukla iz postupka.

Kaže da niko nije zatražio odgodu ni nakon što je Musk u ponedjeljak preokrenuo odluku o povlačenju iz ugovora vrijednog 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera.

Muskovi advokati su rekli Twitteru da je izvršni direktor Tesle sada voljan nastaviti s dogovorom na koji je pristao u aprilu ove godine. Transakcija procjenjuje Twitter na 54,20 američkih dolara po dionici.

Međutim, Muskovi predstavnici rekli su u pismu Twitteru da je najbogatiji čovjek na svijetu spreman sklopiti posao prema uvjetima dogovorenim u aprilu pod uvjetom da se suđenje odgodi i da se izmiri finansiranje duga na kojem se temelji ugovor.

Twitter je u utorak odgovorio da je namjera kompanije “zaključiti transakciju po 54,20 dolara po dionici”, ali nije dao dodatne pojedinosti o svom odgovoru na Muskovu obnovljenu ponudu.

McCormick bi trebao predsjedati petodnevnim suđenjem bez porote u kojem Twitter tvrdi da bi Musk trebao dovršiti transakciju. Musk podnosi protutužbu i tvrdi da je kompanija pretrpjela materijalne negativne posljedice ili značajno smanjenje svoje vrijednosti.

Međutim, pravni stručnjaci kažu da su Muskove šanse za uspjeh male, a planirano je i da ga ispitaju Twitterovi advokati u okviru priprema za suđenje.

Apollo Global Management, grupacija privatnog kapitala koja je ranije ove godine željela dati milijardu dolara Elonu Musku za kupovinu Twittera, više nije u pregovorima s izvršnim direktorom Tesle.

Izvor: The Guardian

About The Author