Sindikat BHRT-a: Pozivamo sve na razumno djelovanje u cilju opstanka Javnog servisa BiH

Pozivali su i Tužilaštvo i finansijsku inspekciju da uđu u sva tri javna emitera i utvrde činjenično stanje

Sindikat BHRT-a: Pozivamo sve na razumno djelovanje u cilju opstanka Javnog servisa BiH

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u ponov je pozvao na potpisivanje ugovora o prikupljanju i raspodjeli RTV takse koji će omogućiti finansijski stabilan Javni servis BiH i ispunjavanje radničkih zahtjeva.

Oni, kako su saopćili, imaju četiri zahtjeva te traže povećanje plate i toplog obroka, uplaćivanje doprinosa, poboljšanje uvjeta rada i donošenje pravednije sistematizacije radnih mjesta.

– Kao državni medijski servis svih građana u odbrani svojih radnih mjesta i egzistencije porodica nećemo stati. Tražimo hitne i konkrente aktivnosti svih političkih subjekata koji mogu pomoći u rješavanju problema državnog javnog servisa – navode u saopćenju.

Kažu da je Upravni odbor sindikata u stalnom zasjedanju te su u konsultaciji s pravnim savjetnikom.

– Poduzet ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju u skladu sa zakonom. Odbijamo da budemo predmet manipulacija Poslovodstva RTV FBiH i pozivamo sve na razumno djelovanje u cilju opstanka Javnog servisa BiH – ističe se u saopćenju koje potpisuje Merima Kurtović Pašalić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Reprezentativni sindikat je pozivao i Tužilaštvo i finansijsku inspekciju da uđu u sva tri javna emitera i utvrde činjenično stanje kao i gdje su sredstva uposlenika BHRT-a.

Izvor: Klix

About The Author