Sedamdeseta godišnjica izdavačke kuće Sarajevo Publishing

Rođendan će obilježiti akcijama i sniženjima u knjižarama, konkursom za najbolju fotografiju s omiljenim Lastavicinim izdanjem i drugim sadržajima

Sedamdeseta godišnjica izdavačke kuće Sarajevo Publishing

Izdavačka kuća Sarajevo Publishing 10. juna slavi jubilarni 70. rođendan, a iza njih je bogata tradicija, rad, kvalitet, društvena odgovornost i profesionalna saradnja s autorima, obrazovnim ustanovama, kao i korisnicima usluga i poslovnim partnerima.

Sarajevo Publishing je nasljednik izdavačke djelatnosti IK Veselin Masleša. Prepoznatljivost i njen društveni značaj nisu se promijenili s promjenom naziva, napominju u saopćenju.

Sarajevo Publishing ostao je pokretač i nosilac brojnih bosanskohercegovačkih nacionalnih projekata, od udžbeničkih, stručnih, leksikografskih i kulturoloških knjiga i priručnika, do lijepe književnosti, dječje knjige i drugih izdanja.

– Knjiga i znanje su za nas neprocjenjivo bogatstvo i nacionalno dobro. Nacionalno smo odgovorni, čuvamo kulturu i identitet, a kvalitet je naša glavna referenca – kažu.

Na blizu sedam hiljada izdanja, koje je ta kuća objavila do danas, kroz desetak biblioteka (Kulturno naslijeđe Bosne i Hercegovine, Logos, Lastavica, Ars), koje su postale znak raspoznavanja i biljeg prošlih vremena, odgajane su generacije bosanskohercegovačke inteligencije, naučnih radnika i eksperata svih profila.

Kako su najavili, rođendan će obilježiti akcijama i sniženjima u knjižarama, konkursom za najbolju fotografiju s omiljenim Lastavicinim izdanjem ili nekom drugom knjigom iz biblioteka, zanimljivim aktivnostima, najavom novih izdanja i drugim sadržajima tokom maja i juna.

About The Author