RSE KONKURS ZA STIPENDIJU ZA REGIONALNO IZVJEŠTAVANJE

Radio Slobodna Evropa/Radio Liberty (RFE/RL) raspisuje konkurs za stipendiju za Regionalno izvještavanje 2018-2019 RFE/RL. “Svrha stipendije je da doprinese profesionalnom razvoju novinara iz zemalja Istočnog partnerstva Evropske unije i Zapadnog Balkana u cilju podrške slobodi i nezavisnosti medija. Program traje osam meseci i to u periodu od sredine novembra 2018. do kraja juna 2019. godine, […]

RSE KONKURS ZA STIPENDIJU ZA REGIONALNO IZVJEŠTAVANJE

Radio Slobodna Evropa/Radio Liberty (RFE/RL) raspisuje konkurs za stipendiju za Regionalno izvještavanje 2018-2019 RFE/RL.

“Svrha stipendije je da doprinese profesionalnom razvoju novinara iz zemalja Istočnog partnerstva Evropske unije i Zapadnog Balkana u cilju podrške slobodi i nezavisnosti medija.

Program traje osam meseci i to u periodu od sredine novembra 2018. do kraja juna 2019. godine, a pravo na prijavu imaju novinari iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije, kao i Jermenije, Belorusije, Gruzije, Moldavije i Ukrajine.

Dobitnici stipendije radiće iz lokalnih biroa RFE/RL. Biće integrisani u svakodnevni rad biroa, gde će raditi puno radno vreme, proizvoditi sadržaj na svim novinarskim platformama i učestvovati u svakodnevnom radu redakcije uz podršku i mentorstvo kolega iz RFE/RL. Očekuje se da će, kroz ovaj program, stipendisti utvrditi svoje novinarske veštine i znanje, razviti svoju uređivačku procenu, proširiti svoju profesionalnu mrežu i produbiti svoje razumevanje uloge nezavisnih medija u zemlji u kojoj rade.

Program je u skladu sa misijom RFE/RL, a to je pružanje tačnih informacija i osnaživanje nezavisnog novinarstva u svrhu podrške demokratiji i ljudskim pravima. Program se realizuje već četvrtu godinu za redom i finansira se uz pomoć ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Češkoj.

Rok za podnošenje prijava je 1. oktobar, a sve detalje o Programu i apliciranju možete pronaći OVDE.”

RSE

About The Author