RADIONICE: “Izvještavanje medija u toku predizborne kampanje” u Bihaću i Banjaluci

Udruženje BH novinari organizuje radionice za medijske profesionalce „Izvještavanje medija u toku predizborne kampanje”, u Bihaću (utorak, 4. septembra u hotelu Park, sa početkom u 10h) i Banjaluci (srijeda, 5. septembra u hotelu Bosna, sa početkom u 10h). U Banjaluci će u okviru radionice biti predstavljen Monitoring medija za Opće izbore 2018. godine na konferenciji za […]

RADIONICE: “Izvještavanje medija u toku predizborne kampanje” u Bihaću i Banjaluci

Udruženje BH novinari organizuje radionice za medijske profesionalce „Izvještavanje medija u toku predizborne kampanje”, u Bihaću (utorak, 4. septembra u hotelu Park, sa početkom u 10h) i Banjaluci (srijeda, 5. septembra u hotelu Bosna, sa početkom u 10h).

U Banjaluci će u okviru radionice biti predstavljen Monitoring medija za Opće izbore 2018. godine na konferenciji za medije.

Uvažavajući ulogu medija u demokratskim procesima, pogotovo u izbornom periodu kada se intenzivira javna komunikacija (ne samo u formi političkih/predizbornih kampanja, već i u formi očitovanja političkih i medijskih aktera o ključnim pitanjima društvene i političke zbilje u Bosni i Hercegovini), akcenat je na fer i profesionalnom izvještavanju o izbornim procesima. Posebnu ulogu imaju novinari/ke koji/e pokrivaju izbore. Oni/e donose nove poglede na cjelokupan izborni proces i stoga je veoma važno upoznati ih sa principima objektivnog i profesionalnog izvještavanja.

Konzorcij Udruženje BH novinari/ BORAM implementira projekat Monitoring medija u izbornom procesu za Koaliciju za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ u okviru BASE projekta. Projekat finansiraju Evropska unija i USAID.

Više na bhnovinari.ba

About The Author