NOVINSKA AGENCIJA RITZAU UVODI ROBOTE NOVINARE

Danska novinska agencija Ritzau i lokalne novine razvile su sportski robot koji piše prilagođena izvješća nakon svake lokalne utakmice. Izvješća se prilagođavaju tako da se jedan usmjerava na domaći tim, a drugi na gostujuću momčad. Ritzau je objavio kako je usluga važan korak za daljnji razvoj agencije u robotskom novinarstvu. Agencija je ranije pokrenula servis […]

NOVINSKA AGENCIJA RITZAU UVODI ROBOTE NOVINARE

Danska novinska agencija Ritzau i lokalne novine razvile su sportski robot koji piše prilagođena izvješća nakon svake lokalne utakmice. Izvješća se prilagođavaju tako da se jedan usmjerava na domaći tim, a drugi na gostujuću momčad.

Ritzau je objavio kako je usluga važan korak za daljnji razvoj agencije u robotskom novinarstvu. Agencija je ranije pokrenula servis robotske financije pod nazivom Autoflash.

Direktor za razvoj, Kristoffer Gravgaard, izjavio je kako agencija očekuje reakcije od čitatelja.

“Lokalni sport je važan, ali je nemoguća misija pokriti sve timove dodjeljivanjem novinara. Stoga smo zadovoljni ovim rješenjem s robotom i želimo vidjeti kako će naši čitatelji gledati na ovu uslugu”, rekao je glavni urednik Lars Jespersen u novinama Nordjyske.

N1

About The Author