Profesorica na koledžu u New Yorku otpuštena nakon prijetnje novinaru

Novinar Posta tvrdi da mu je profesorica prijetila mačetom koju mu je prislonila na vrat

Profesorica na koledžu u New Yorku otpuštena nakon prijetnje novinaru

Fakultet u New Yorku otpustio je profesoricu koja je ranije ovog mjeseca snimljena kako kritizira protivnike pobačaja u kampusu i koja je navodno prijetila novinaru mačetom.

Glasnogovornik koledža Hunter potvrdio je da je profesorica umjetnosti Shellyne Rodriguez otpuštena nakon incidenta od 2. maja zbog videa u kojem za protivnike pobačaja kaže da ono što rade predstavlja “propagandu” i potom baca brošure.

– Koledž Hunter snažno osuđuje neprihvatljive postupke Shellyne Rodriguez i odmah je poduzeo mjere. Rodriguez je odmah razriješena dužnosti na koledžu Hunter i neće se vratiti da predaje – potvrdio je glasnogovornik Vince DiMiceli za New York Post.

Post je izvijestio da je jedan od novinara otišao u Rodriguezinu stambenu zgradu u Bronxu i pokucao joj na vrata u utorak ujutro kako bi zatražio komentar na video koji je postao viralan.

– Makni se od mojih vrata ili ću te isjeckati ovom mačetom – kazala je Rodriguez novinaru dok je stajao ispred njezinih vrata, izvijestio je Post.

Novinar tvrdi da se udaljio od kuće, ali ona ga je slijedila niz ulicu i prislonila mu mačetu na vrat, pišu novine. Gradska policija je rekla da istražuje događaje.

Video sukoba sa studentima 2. maja objavljen je na Instagram stranici Students For Life of America, nacionalne grupe koja se protivi pobačaju.

Na prvom viralnom snimku, za koji je Post i tražio komentar, vidi se kako Rodrigez prilazi štandu organizacije Students for Life, kojoj pripada više od 120.000 Amerikanaca koji se zalažu za ukidanje mogućnosti abortusa. „Vi ne educirate… Ovo je propaganda“, kazala je prisutnim studentima.

Ona potom, uz psovke, zahtjeva da uklone štand, a onda baca brošure sa stola prije nego što se udaljila.

Izvor: Associated Press

About The Author