PREMINUO NOVINAR ŽELJKO KOPANJA

Kopanja je u popodnevnim časovima doživio infarkt, dok se nalazio u svojoj vikendici u kanjonu Ugra, u blizini Kneževa. “U Univerzitetski klinički centar RS-a vazdušnim medicinskim transportom u 16:42 sati dovezen je Ž.K. (1954) sa kliničkom slikom akutnog zatajenja kardiovaskularnog sistema, bez očuvanih vitalnih funkcija. Služba intenzivne medicine Univerzitetskog kliničkog centra RS-a, osoblje prijemne internističke […]

PREMINUO NOVINAR ŽELJKO KOPANJA

Kopanja je u popodnevnim časovima doživio infarkt, dok se nalazio u svojoj vikendici u kanjonu Ugra, u blizini Kneževa.

“U Univerzitetski klinički centar RS-a vazdušnim medicinskim transportom u 16:42 sati dovezen je Ž.K. (1954) sa kliničkom slikom akutnog zatajenja kardiovaskularnog sistema, bez očuvanih vitalnih funkcija. Služba intenzivne medicine Univerzitetskog kliničkog centra RS-a, osoblje prijemne internističke ambulante i dežurni kardiolozi su odmah započeli proces reanimacije koji nije doveo do poboljšanja. Bolesnik je preminuo u 17:37 časova”, saopćili su iz UKC Banja Luka.

Pored Nezavisnih novina, Kopanja je bio vlasnik i Glasa Srpske.

Rođen je u Kotor Varošu 21. oktobra 1954. godine. Završio je ekonomiju, a novinarsku karijeru započeo je u banjalučkom “Glasu”, današnjem “Glasu Srpske”. Za vrijeme rata radio je kao novinar beogradskog sedmičnika “Telegraf”.

Po završetku rata u BiH osniva sedmičnik i dnevni list “Nezavisne novine”, koje su većinski vlasnik “Glasa Srpske”, i sklopu kojih rade i radio-stanice Nes radio i Castra Nes.

klix.ba

About The Author