UN-ova IZVJESTITELJICA ISTRAŽIVAT ĆE KHASHOGGIJEVO UBOJSTVO

UN-ova izvjestiteljica za ljudska prava istražit će slučaj saudijskog novinara Jamala Khashoggija, ubijenog prošle godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu, objavio je u petak UN. Agnes Callamard, posebna izvjestiteljica za proizvoljne egzekucije, neovisna je i sama je donijela tu odluku, rekao je glasnogovornik UN-a. “To nije UN-ova istraga”, rekao je, dodajući da će Callamard otputovati […]

UN-ova IZVJESTITELJICA ISTRAŽIVAT ĆE KHASHOGGIJEVO UBOJSTVO
Foto: Reuters

UN-ova izvjestiteljica za ljudska prava istražit će slučaj saudijskog novinara Jamala Khashoggija, ubijenog prošle godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu, objavio je u petak UN.

Agnes Callamard, posebna izvjestiteljica za proizvoljne egzekucije, neovisna je i sama je donijela tu odluku, rekao je glasnogovornik UN-a.

“To nije UN-ova istraga”, rekao je, dodajući da će Callamard otputovati u Tursku idući tjedan. Ona podnosi izvješća UN-ovom Povjerenstvu za ljudska prava.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres rekao je prošli tjedan da on nije ovlašten sam donijeti odluku o pokretanju istrage o tom ubojstvu, a nijedna zemlja nije službeno zatražila pokretanje kaznene istrage.

Saudijska Arabija ističe da saudijski prijestolonasljednik nije znao da će se to ubojstvo dogoditi i pred sud je izvela 11 optuženika u vezi s tim slučajem.

Khashoggi je bio velik kritičar saudijskog režima.

N1

About The Author