Preminuo medijski radnik Elvir Panjeta

Panjeta je bio višegodišnji uposlenik BHRT-a, Nove BH, te televizije Una

Preminuo medijski radnik Elvir Panjeta

Elvir Panjeta (37), dugogodišnji medijski radnik, preminuo je iznenada, a od njega su se oprostile brojne kolege i prijatelji koji su s njim sarađivali. Bio je višegodišnji uposlenik Bosanskohercegovačke radiotelevizije (BHRT), Nove BH te televizije Una.

– S bolom i tugom primili smo vijest da nas je zauvijek napustio naš radni kolega Elvir Panjeta. Naš kolega, montažer ili kako smo ga zvali Panja, Panjeks, Panjica bio je dobri duh naše televizije. Svojim znanjem, predanošću i trudom doprinosio je kvaliteti programa Nove BH od samih početaka – navodi Nove BH.

Bio je, kako su kazali, omiljeni kolega, vrhunski profesionalac, predan i fokusiran, uvijek spreman priskočiti u pomoć i dati najbolje od sebe.

– U sebi je nosio najljepše ljudske osobine: ljubav, požrtvovanost, iskrenost, empatiju, snagu i dobrotu koju ćemo zauvijek pamtiti. Beskrajno smo tužni. Tvoja pozitivna energija, dobrota i smijeh zauvijek će odzvanjati hodnicima naše televizije i u našim srcima – naveli su.

Njegove kolege sa kojima je radio na društvenim mrežama oprostili su se od Panjete i dalje u nevjerici da on više nije tu.

– Dušica, Sunčica, Ljepotica. Tako sam ga zvala i osjećala. Utihnulo je srce našeg skromnog, poštenog lijepog Panje. Bio je sin jednog od braće Panjeta koji su sa komandantom Šehovićem, 27. jula 1993. godine, braneći domovinu, poginuli na Žuči. A on tek beba. Panjica i ja, na isti dan, slavili smo rođendan. Televizijska zajednica ga je voljela. Tužni smo dragi Panja i puno te volimo. Ova tuga, jednostavno ne može se podnijeti – napisala je novinarka Arijana Saračević- Helać.

Izvor: Nova BH

About The Author